liturgia

2020.06.18. 07:00

Virágokkal díszített oltárok kísérték az úrnapi körmenetet Vépen

Úrnapi körmenetet tartottak a pünkösd utáni második vasárnapon reggel a szentmise után. Az Eucharisztia iránti tisztelet nyilvános kifejezése a körmenet, Krisztus testének és vérének fő ünnepe.

Vas Népe

A körmenet útvonalán négy oltárt állítottak föl

Fotó: VN/GYZ

Az úrnapi körmenetek legfőbb kelléke a virág. A hagyomány szerint a kora nyári körmenet idejére, vagyis úrnapjára a természet már teljes virágdíszbe öltözik, köszöntve ezzel az Oltáriszentséget.

A körmenet útvonalán négy oltárt állítottak föl
Fotó: VN/GYZ

Vépen is virágszőnyeget terítettek az utakra múlt vasárnap, valamint virágokkal díszítették az oltárok képeit. A templomból indulva a körmenet útvonala mentén a vépi hívek négy oltárt állítottak a főtér peremén lévő házak elé, amelyeket a résztvevők Németh Tamás plébánossal és az Oltáriszentséggel végigjártak.

A körmenet saját liturgiája szerint az egyes stációknál tartott rövid szertartásokon az evangéliumot olvasták, és az atya szentségi áldást adott. A helyieken kívül a vasárnapi alkalmon azokért is imádkoztak, akiket a négy égtáj felé osztott áldás is elérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában