Jó tudni

2020.07.23. 16:41

A szomszédos országban kibővítik a maszkviselési kötelezettséget

Ausztriában péntektől lép ismét életbe a maszkviselési kötelezettség a szupermarketekben. A kormány csütörtöki nap kiegészítette rendeletét, miszerint a pékségekben, a húsboltokban, a benzinkutak üzlethelyiségeiben és a posta-partner szolgáltatóknál is kötelező lesz a maszk viselése.

vaol.hu

Budapest, 2020. április 27. Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Nyugati téri aluljáróban 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elõsegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fõpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az Osztrák Szövetségi Kormány a koronavírus fertőzöttek számának emelkedése miatt hozta meg a döntést. A maszkviselési kötelezettség vonatkozik az egészségügyi intézmények, vagy bentlakásos szociális intézmények, otthonok látogatóira is-írja az orf.at.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában