madarak

2020.07.01. 07:00

Éjszaka lehet megfigyelni a lappantyút is az Őrségben

Nemcsak a baglyok, egyéb más madarak is a napfényes időszak után aktivizálódnak, megfigyelésükre így a naplementét követően nyílik lehetőség.

Nemes Judit

Íme a lappantyú, személyesen

Fotó: VN

Az Őrségi Nemzeti Park két alkalommal éjszakai madárlest szervezett a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány közreműködésével, a nemzeti park teljes területén – számolt be róla az igazgatóság a honlapján. A közlés szerint 11 csapat vonult ki a felmérési alkalmakkor, mindegyik a hozzá tartozó 2-3 települést és környékét vizsgálta.

Íme a lappantyú, személyesen
Fotó: VN

Bár a felmérés apropóját a füleskuvik helyi állományának feltérképezése adta, számos egyéb madarat is meg tudtak figyelni a szakemberek: 17 helyen észleltek lappantyút, haris négy helyen került elő, a füleskuvik mellett három másik bagolyfajt is találtak.

Olyan énekesmadarakra is felfigyeltek, amelyek nem csak éjszaka énekelnek: tücsökmadarakat, nádiposzátát, nádirigót, erdei pacsirtát és fülemülét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában