Belvárosban jártak

2020.07.27. 07:00

Gyömrői táborozókat kalauzolt Weidl Márk Kőszegen a honismereti táborban

Gyömrőről érkezett Kőszegre, honismereti táborba az a harminc fiatal, akiket Weidl Márk, a Jurisich-gimnázium tanulója vezetett végig a Jurisics korabeli belváros legfontosabb pontjain.

Tóth Kata

Weidl Márk korhű öltözékben

Fotó: VN/Írottkő Natúrpark

Sok éve táboroztat gyerekeket a gyömrői tanárnő, Kohári Erzsébet. Honismereti kalandozásaik során Magyarország és a Kárpát-medence egy-egy nevezetes pontját látogatják meg – júliusban Kőszegre jöttek. Bejárták a várost, kisvonattal eljutottak a Szent Vidre, Cákra, látták a jáki templomot, Szombathelyen a skanzent és az Iseumot, Nagycenken a Széchenyi-kastélyt.

Weidl Márk korhű öltözékben Fotó: VN/Írottkő Natúrpark

Tavaly a Kőszegen megrendezett Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián Weidl Márk fiataloknak szóló nyelvezettel mutatta be Jurisics Miklóst. A honismereti táborban a várvédő bőrébe bújva elmesélte az ostrom történetét és végigvezette kortársait azokon a pontokon, amelyek Kőszeg ostroma és a város védelme szempontjából fontosak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában