Baleset vagy öngyilkosság

2020.07.30. 16:32

Halott férfit találtak egy Rohonci úti ház melletti füves területen – Ezt tudtuk meg a helyszínen

Kieshetett vagy kilépett a Rohonci út egyik tömbjének második emeleti lakásából egy férfi, akit holtan találtak csütörtökön hajnalban a ház melletti füves területen. A Szombathelyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Tóth Kata

20200730 Férfi holtestet találtak a Rohonci úti társasház mögötti területen, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Információnk szerint a Bolyai iskola melletti játszótérhez közel, egy füves területen találtak a holttestre. Azt azonban nem tudni, hogy a férfi készült-e tettére vagy baleset történt. A hajnalban történtek még kora délután is beszédtémát adtak a házbelieknek. A lakók közül többek szerint készült tettére a negyven év körüli férfi, aki míg élt, állítólag rokkantnyugdíjasként négyórás munkát vállalt. Bejárt a munkahelyére, aztán leginkább bezárkózott. Mióta az édesanyja meghalt, tudtukkal egyedül töltötte a napjait.

Egy felsőbb emeleten lakó nő azt mesélte: kevéssel 4 óra előtt csattanást hallott, azt hitte, hogy valami leesett, kiment az erkélyre és egy élettelen testet látott. A férfi – ellentétben azzal, amit egyes hírportálokon olvasott – nem volt meztelen. Alsónadrágot, felsőt, zoknit és papucsot viselt, a rendőrök vetkőztették le később a helyszíni szemlekor. Egy másik ismerőse szerint a férfi mindig rosszkedvű, szótlan, morózus volt. Ő távolabbról, a függőfolyosóról nézte, ahogy a rendőrök dolgoznak – visszaaludni már egyikük sem tudott. A Szombathelyi Rendőrkapitányság kérdéseinkre annyit válaszolt: közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Ez annyit jelent, hogy nem merült fel az idegenkezűség gyanúja, vagyis az áldozat vagy öngyilkos lett vagy balesetet szenvedett.

Fotók: Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában