Nő az esély

2020.07.31. 11:30

Helyzetbe hozzák a nőket Körmenden is (Fotógalériával)

Új programokkal készül augusztusban a Vas Megyei Család- és KarrierPONT. Ezekről tegnap a megyeházán tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Tersztyánszky Krisztina

Goda Ilona, V. Németh Zsolt és Marton Ferenc a tájékoztatón

Fotó: Unger Tamás

A szervezet több mint két éve működik Körmenden és környékén azzal a céllal, hogy a nők munkaerőpiaci integrációját segítse. A rendszeres tanácsadások, képzések mellett most két nagyobb rendezvénnyel lépnek a nyilvánosság elé.

A tájékoztatón V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő szólt a Nő az esély projekt keretében szervezett állásbörzéről, amelyet augusztus 5-én tartanak a körmendi irodában. Hangsúlyozta: a vírushelyzet közelebb hozta egymáshoz a munkaadókat és munkavállalókat, és hirtelen előtérbe kerültek az olyan atipikus foglalkoztatási formák, mint a távmunka.

Goda Ilona, V. Németh Zsolt és Marton Ferenc a tájékoztatón Fotó: Unger Tamás

Goda Ilona szakmai vezető hozzátette: hét munkáltató lesz jelen a börzén és különféle szaktanácsadások is várják az érdeklődőket.

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző a család fontosságáról szólt, ezen belül arról az egészségügyi szűrőprogramról, amelyet augusztus 12-én rendeznek meg, sokféle vizsgálattal, előadással, egész napos gyermekfelügyelettel.

Marton Ferenc alelnök bejelentette: a megyei közgyűlés az idén is kiírja a „Vas megye családbarát munkahelye és munkahelyi vezetője” pályázatot. Szeretnék, ha az október 30-ai határidőig minél több munkáltató csatlakozna a kezdeményezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában