Erzsébet-tábor

2020.07.30. 10:00

Madarásztak a táborozók Vépen

Július utolsó és augusz­tus első két hetében várja a 6–12 éves vépi gyerekeket a napközis Erzsébet-tábor. A művelődési házban egészségnevelési, kézműves-, meseterápiás foglalkozások váltják egymást, és kirándulásra is viszik a táborozókat.

Tóth Kata

A hálóba repült madarakat meggyűrűzték

Fotó: Szendi Péter

A hétfő csapatépítéssel kezdődött, délután már interaktív higiéniai oktatásba vonták be a húsz gyermeket a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának munkatársai. Kedden a Savaria Múzeumban Tóth Kálmán múzeumpedagógiai foglalkozásán a régi szombathelyi vásárok, mesterségek kerültek szóba. A mesedélután után, aki akart, Horváth Ádámmal zumbázhatott. A szerda a reggeli torna és az aerobic jegyében kezdődött, és madármegfigyeléssel folytatódott.

A hálóba repült madarakat meggyűrűzték Fotó: Szendi Péter

Minden héten madarásznak a táborlakók a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa, Koszorús Péter irányításával. Délután Albert Zsuzsánna mesét mondott, amit aztán feldolgozott a kicsikkel. A nap zárásaként a hőségben kívánni sem lehetett volna jobbat a vizes játékoknál. Ma egész napos győri kirándulásra indult a csapat. A péntek pedig levezetésként a kézműveskedésé lesz: gyöngy- és fonalékszerek, agyagtárgyak, textilek készülnek majd, és az újrahasznosítást is tanulják a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában