Horrorkamion, vagy mégsem?

2020.07.02. 20:16

Utánajártunk, mi volt a vérszerű anyag, ami a Kőszeg határában lévő kamionból származott

Az elmúlt hétvégén sok ember fantáziáját megmozgatta az a Kőszeg határában másfél-két napja veszteglő kamion, aminek pótkocsijából vérszerű, bűzös váladék folydogált és a környékén pedig rothadó szag terjengett. A „horrorkamion” víziójáról szóló találgatások végül nem igazolódtak be.

Gyöngyössy Péter

Napokig vesztegelt a kamion, a rakomány csurgalék vize folyt ki

Fotó: Horváth Balázs

A veszteglő kamionról szóló találgatások csak fokozódtak, amikor a rendőrség több autóval a helyszínre érkezett. Megpróbáltuk kideríteni, mi történt valójában, nem merült-e fel bűncselekmény gyanúja, illetve fertőzésveszély.

A rendőrség szűkszavú közleménye szerint az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Érdeklődtünk a Vas Megyei Kormányhivatal kötelékében dolgozó hatóságoknál is, hogy bevonták-e őket az ügybe. A hivatal tájékoztatása szerint sem a népegészségügyi, sem a környezetvédelmi hatóság nem került kapcsolatba a titokzatos kamionnal. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól sikerült érdemi információkat szerezni.

Napokig vesztegelt a kamion, a rakomány csurgalékvize folyt ki
Fotó: Horváth Balázs

Eszerint június 28-án a reggeli órákban a rendőrség kérésére vonultak ki a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói a Kőszeg határában veszteglő kamionhoz, hogy meghatározzák a raktér tartalmát. Mivel a kamiont a hátsó ajtaján felnyitni nem lehetett, ugyanis annak rakománya az útra ömlött volna, a tűzoltók a jármű tetejére feljutva a ponyván keresztül derítették fel annak rakományát: kiderült, kommunális hulladék volt.

A beavatkozás előtt nagy mennyiségű eső esett, amelynek következtében a rakomány megázott, annak csurgalékvize folyt a járműből.

A kamiont elszállították,a kőszegi önkormányzati tűzoltók fertőtlenítőszer segítségével tisztították meg a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában