távhő

2020.07.09. 07:00

Vezetéket cserélnek Szombathelyen

Távhővezetéket cserél a szolgáltató a Kodály Zoltán utcánál a Perint melletti szakaszon.

Vas Népe

Az elöregedett vezetéket muszáj kicserélni

Fotó: Cseh Gábor

A távhővezeték ezen szakasza élettartama végéhez ért, ezt a közelmúltban többször előforduló meghibásodások is jelezték. Itt egy 300 mm keresztmetszetű távvezetékpár van lefektetve, ezt cseréli a távhőszolgáltató a nyáron 330 méter hosszan. Első lépésként a jelenleg is üzemben lévő hőtávvezetéket tárják fel a teljes cserélendő szakaszon. Hogy az épületekben a távvezetékcsere alatt is legyen meleg víz, egy ideiglenes felszín feletti hővezetéket építenek ki.

Július 16-án végzik el a szakemberek a meglévő és az ideiglenes távvezeték rendszer összekötésének munkálatait, ez alatt a melegvíz-szolgáltatás műszakilag nem oldható meg. Erről az érintett épületekben helyeztek ki tájékoztatót, amely a www.szomtav.hu honlapon is elérhető.

Az elöregedett vezetéket muszáj kicserélni Fotó: Cseh Gábor

A szolgáltató illetékesétől megtudtuk: a munka időpontját úgy választották meg, hogy a legkevesebb szolgáltatáskieséssel járjon, mind az intézményi, mind a lakossági felhasználók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában