görkorizni is lehet rajta

2020.08.18. 07:00

Átadták a felújított Liliom utcát Náraiban

Átadták a felújított Liliom utcát hétfő délután. A 30 milliós beruházást belügyminisztériumi pályázati támogatás révén tudták megvalósítani.

Merklin Tímea

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő mondott beszédet, aztán görkorcsolyás gyerekek vették birtokba az utat

Fotó: Unger Tamás

A Liliom utca felújítása és a három bekötőút megerősítése – összesen hétszáz méter – ­30 millió 546 ezer forintba került. Közel felét pályázati pénzből finanszírozták, a hiányzó 15 millió 888 ezer forintot Nárai önkormányzata részben a helyi adóbevételekből, részben a működési kiadásainak megtakarításaiból fedezte.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő mondott beszédet, aztán görkorcsolyás gyerekek vették birtokba az utat
Fotó: Unger Tamás

Ezáltal a Liliom utcának nemcsak az egyik fele újult meg, hanem a teljes útszakasz, a három zsákutca jellegű bekötőútra pedig minőségi bazaltréteg került. Németh Tamás polgármester az átadáson köszönetet mondott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, aki gratulált a fejlesztéshez, kiemelve: a nárai polgármester ahhoz a hajóshoz hasonlít, aki mindig tudja, milyen irányba tart, így könnyű a vitorlájába fújni a szelet.

A beruházással az itt élő háromszáz ember életét tették jobbá. Az út minőségéről árulkodik, hogy a görkorcsolyás gyerekek azonnal birtokba is vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában