köszöntik őket

2020.08.10. 07:00

Az édesanyák postán kapnak emléklapot

Múlt héten, az anyatejjel való szoptatás hetében az egyik legjobb befektetésre hívták fel a figyelmet a csecsemők érdekében. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat Kőszegen is köszöntik.

Vas Népe

Básthy Béla Fekete-Pataki Editnek ad emléklapot Fotó: VN/KV

Az újszülöttek és csecsemők számára az anyatejes táplálás a legideálisabb. Az EMMI szakmai irányelve az élet első hat hónapjában az egészséges csecsemőknél kizárólagos anyatejes táplálást javasol. Minden évben felköszöntik Kőszegen azokat az édesanyákat, akik az előző évben szültek, és a gyermeküket legalább fél évig anyatejjel táplálták. A koronavírus-járvány miatt az idén nem tartották meg a hagyományos ünnepséget, az 58 érintett édesanyának postán küld emléklapot a város.

Básthy Béla Fekete-Pataki Editnek ad emléklapot Fotó: VN/KV

Egy szimbolikus személyes átadás azonban mégis történt a Szociális Gondozási Központ udvarán: Fekete-Pataki Editet, az önkormányzat humánerőforrás bizottságának elnökének adott át emléklapot Básthy Béla polgármester Raposa Helga intézményvezető, Müller Szilvia védőnő és Papp Tímea városházi szociális ügyintéző társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában