Magyarország csoda a történelemben

2020.08.22. 07:00

Az új kenyeret Bucsuban is megünnepelték

Kizászlózták a falut az új kenyér ünnepére, és pénteken a kultúrházban önkormányzati elismeréseket adtak át.

Merklin Tímea

Perger Gyula, Gál Sándor, Horváth Istvánné, Farkas László, Széll Kálmán és felesége: Rőthy Mária, dr. Hende Csaba

Fotó: Cseh Gábor

Bucsu kultúrájáért emlékplakettet kapott Horváth Istvánné, díszpolgári címet adományoztak Farkas László volt alpolgármesternek. Beszédet dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök mondott, kiemelve, hogy ez Magyarország születésnapja, de mivel a Szent István megszervezte magyar állam máig él, a fennmaradását kell ünnepelnünk.

Perger Gyula, Gál Sándor, Horváth Istvánné, Farkas László, Széll Kálmán és felesége: Rőthy Mária, dr. Hende Csaba
Fotó: Cseh Gábor

Nem söpörték le a térképről a történelem viharai, pedig öt világbirodalom is megpróbálkozott az elpusztításával, szabadságjogainak elvételével. Sem a tatároknak, mongoloknak, sem a törököknek, sem a Habsburgoknak, sem a náciknak és a szovjeteknek nem sikerült, csodával határosan minden vész ellenére megmaradt. A díszvendég prof. dr. Széll Kálmán volt, aki történelmi családja búcsúi ágáról beszélt: gyerekkora nyarait itt töltötte. Joggal mondja magáénak Bucsu a Szélleket és a velük rokon Deák Ferencet, akinek a nagyanyja, Hertelendy Anna itt született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában