alkotások

2020.08.11. 07:00

Belvárosi kirakatkiállítás – A Savaria Tendency Art Group egyesülete rendhagyó tárlatot nyitott

Hétfőn nyitotta meg rendhagyó kiállítását a Savaria Tendency Art Group Művészeti és Kulturális Egyesület a Kilences udvarán – többségében szombathelyi művészek alkotásait mutatják be a Fő tér környéki kirakatokban.

Polgár Patrícia

Veres Éva, T. Takács Tibor és Bodorkós András az első sorban, mögöttük Ferencz Eszter és Veres Márton Vitéz Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

A Szombathely múltja, jelene és jövőképe a kultúra tükrében című pályázat jóvoltából létrehozott kiállítást Erdei Zsuzsanna egyesületi elnök és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester nyitotta meg hétfőn. Az alpolgármester bátorította a szombathelyieket, hogy amíg lehet, tekintsék meg a rendhagyó tárlatot.

A megnyitó után az érdeklődők hangulatos belvárosi körtúrára indultak. Közben lelkesen töltötték a kapott térképhez tartozó szelvényt – a művészek neveit írhatták be.

Útjuk nem vitt messze: a Kilences kirakatában T. Takács Tibor két alkotását tekinthették meg. Szombathelyi anzix nevet viselő művének hátterében a sorozatos parkolási bírságok állnak. Ezek ihlették arra, hogy azokat összegyűjtse és egy keretben kiállítsa – nem művészeti alkotásnak, inkább poénnak szánta. Második műve egy leszúrt aranyhal, az élet fricskája.

Veres Éva, T. Takács Tibor és Bodorkós András az első sorban, mögöttük Ferencz Eszter és Veres Márton Vitéz Fotó: UT

Továbbhaladva a Kőszegi utcai írószerolt kirakatában Bodorkós András ikergrafikáit, a Savaria mozival szembeni művészkellékesnél Machalek Rebeka tihanyi Belső-tavat ábrázoló ötrészes sorozatából két darabot, az Isis Galéria kirakatában Ferencz Eszter absztrakt festményeit, a Király utcai optikánál Veres Márton Vitéz szobrait, valamint Veres Éva ötvösmunkáját csodálhatta meg a műkedvelő tömeg.

A művészek többsége vallotta: rég baj, ha egy művet magyarázni kell. Néhányan mégis nyújtottak egy kis betekintést a kiállított darabok hátterébe. Látható még a belvárosi kirakatokban Jenei Ferenc „Cső széke”, Szántó István Szívágy című nyír rétegelt lemez munkája, valamint Mihály Gábor El-tusolás című japán tus festménye is. Míg az Írókéz Galéria kirakatában párja, Kondor Noémi fotója látható.

Szombathely belvárosában a kiállítás augusztus 31-éig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában