Gyűjtőmunka: fényképek, tárgyak a kiállításon

2020.08.01. 07:00

Bemutatják Szentgotthárd sporttörténetét

A szentgotthárdi Honismereti Klub kutató- és gyűjtőmunkájának jóvoltából újabb, ezúttal Szentgotthárd sporttörténetét bemutató kiállítási anyagot helyeztek el a kolostorépület földszinti előcsarnokában. A hivatalos megnyitót később tartják.

Tersztyánszky Krisztina

Labritz Béla alpolgármester az egykori kolostorépület földszintjén nyílt tárlaton

Fotó: Szendi Péter

– Csuk Alajos városunk sportfelügyelője volt 1992-ig. Az elmúlt évtizedekben több száz fényképet és adatot gyűjtött Szentgotthárd sportéletével kapcsolatban. Ez a gyűjtemény és az önkormányzat 2016-ban rendezett hasonló témájú kiállítása indította a szentgotthárdi Honismereti Klubot, hogy Értéktárunkban feldolgozzuk a rendelkezésre álló anyagot – tudtuk meg dr. Frank Rózától, a kiállítás szervezőjétől.

– Az érdeklődésre alapozva döntöttük el, hogy következő, 2020 nyarán nyíló éves kiállításunkat Szentgotthárd sporttörténetének szenteljük. Több helyről kaptunk újabb információkat, fényképeket, tárgyakat a város sportéletével kapcsolatban, ezekkel kiegészítettük a gyűjteményt. A város első sportegyesületét, a Kerékpáros Egyletet 1896-ban alapították. Jelenleg kézilabda-, labdarúgó-, teke és még tíz másik szakosztályban sportolhatnak a gotthárdiak.

 

Labritz Béla alpolgármester az egykori kolostorépület földszintjén nyílt tárlaton
Fotó: Szendi Péter

Számos élsportoló indult a városból: Dancsecs Bojána (kick-box), Gécsek Tibor és Pars Krisztián (kalapácsvető), Koszár Zsolt (futó) és mások. Róluk külön tabló emlékezik meg. A kiállítás a hajdani kolostorépület (a városi önkormányzat) földszinti folyosóján ingyenesen megtekinthető 2021 júliusáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában