csalás

2020.08.12. 10:49

Egy hónap alatt több mint kétmillió forintot csalt ki emerektől

vaol.hu

A Kőszegi Járási Ügyészség vádat emelt egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei fiatal nővel szemben üzletszerűen elkövetett csalás miatt, aki egy hónap alatt (2019. április végétől 2019. május végéig) 44 emertől, köztük Vas megyei sértettől csalt ki több mint 2 millió forintot.

A vádirat szerint a fiatal nő meghirdetett olyan tárgyakat, amelyekkel nem rendelkezett (fűkaszát, babakocsit, étkezőgarnitúrát, konyhabútort, videókártyát ). A fotókat letöltötte az internetről, és így árulta őket. Azt ígérte, hogy miután a vevők elutalják az árát a megvásárolni kívánt terméknek, vagy a megbeszélt előleget, utána elküldi a meghirdetett árut. A vádlott viszont a pénz utalása után nem postázta el a terméket, csak felvette a pénzt és a saját, valamint a családja megélhetésére fordította.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában