Ünnepi szentmise a Jézus Szíve-templomban

2020.08.20. 20:10

Kőszegen így emlékeztek

17 órától ünnepi szentmise zajlott a Jézus Szíve-templomban, majd a Jurisics téren folytatódott a Szent István napi megemlékezés.

Vas Népe

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Márciusban a vírushelyzet miatt elmaradt a Városi Művészeti Szemle díjátadója – ezt csütörtökön pótolták a szervezők. Ünnepi beszédében dr. Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program kormánybiztosa augusztus 20-át az állandóságot sugárzó ünnepnek nevezte. Mint mondta, a magyar állam ezer éve itt van a Kárpát-medencében, és nemcsak megmaradt, de egyben békés, egyesítő fókuszpontja volt a környező nemzeteknek. Mindez Szent Istvánnak köszönhető, aki, amikor a magyar államot létrehozta, közösséget szervezett, a magyar nemzetet. Ám nemcsak rajta múlt, hogy az elmúlt ezer évben megmaradt Magyarország, a magyar kultúra és kereszténység. Minden etnikum összefogva, békében virágoztatta fel a medencét.

Fotó: Cseh Gábor

A szónok kiemelte a helyi közösségek jelentőségét is: a talpra álláshoz minden helyzetben olyan közösségekre van szükség, amelyek ugyan a múltból táplálkoznak, de a jövőnek élnek.

Fotó: Cseh Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában