Börtön várhat rá

2020.08.19. 15:04

Olcsó műszaki cikkekkel kecsegtetett Szombathelyen

A Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki azzal az ígérettel tévesztette meg a sértetteket, hogy kedvezményes áron tud számukra műszaki cikkeket szerezni – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott azzal az ajánlattal ment oda a sértettekhez egy szombathelyi parkolóban 2019 decemberében, hogy egy műszaki cikkeket árusító üzletben dolgozó ismerőse révén, 5.000 forint ellenében kedvezményes áron tud számukra háztartási gépeket szerezni. A sértettek kiválasztottak egy porszívót és egy szárítógépet az üzletben a vádlottal együtt, majd 155.000 forintot adtak át a vádlottnak a termékek vételáraként.

A vádlott azt ígérte, hogy a gépeket másnap vehetik át az üzlet hátsó részénél. A sértettek meg is jelentek az üzletnél, ám a vádlott közölte velük, hogy nem a megfelelő ember van az üzletben, ezért az árukat nem tudják átvenni.

Ezt követen a sértettek hiába próbáltak kapcsolatba lépni több alkalommal telefonon a vádlottal, őt vagy nem érték el, vagy azzal hitegette őket, hogy megkapják a terméket vagy visszautalja a pénzüket. Egyikre sem került sor, a vádlott célja eleve a sértettek megtévesztése és a pénzük megszerzése volt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában