Több mint 170 millió forint jut rá

2020.08.14. 07:00

Régi álom teljesül: indul a Stirling-villa felújítása

Hétfőn szerződött a polgármester a kivitelezővel, aki szerdán átvette a munkaterületet. Nagy előrelépés a település életében, hogy elkezdődik a Stirling-villa felújítása.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bakos László polgármester a velemi Alkotóháznál Fotó: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

216,7 millió forint támogatásban részesült a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi vezetésével megvalósuló Barangolás a Megyei Értékek mentén Vas megyében elnevezésű TOP-projekt, melyben Cák, Gencsapáti, Lukácsháza és Velem önkormányzata konzorciumi partner. Az összegből 171,6 millió jut Velembe – ebből újul meg az Alkotóház néven ismert Stirling-villa, amelyet legkésőbb 2021 januárjában vehetnek birtokba a helyiek.

Bakos László polgármestertől megtudtuk, első körben úgynevezett hídáteresz épül majd a Szerdahelyi patakon, megnyitva a szalagkorlátot – ez vezet be a villához. Parkosítják a villa környezetét, járdát építenek a kaputól a bejáratig és hat parkolóhelyet alakítanak ki.

Felújítják a kültéri színpadot, az épületben megújul a teljes alsó szint, a nagyterem színpada, bővül a közösségi tér, új nyílászárókat építenek be, korszerűsítik a fűtést, és akadálymentesek lesznek a mosdók. A polgármester hétfőn írta alá a szerződést a kivitelezővel, akinek jövő februárig van ideje elvégezni a munkát.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bakos László polgármester a velemi Alkotóháznál Fotó: Ohr Tibor

– Velemben a korábbi sikeres pályázatot követő hosszú előkészítő munka után elindulhat a Stirling-villa és környezetének felújítása. Ezzel kezdetét veszi az a munka, melynek során Vas megye jelképes helyét sikerül újjá varázsolni. Mindez tekinthető első ütemnek is, hiszen ha ezen pályázat célkitűzéseit megvalósítjuk, feladat még akad a területen, melynek rendezése érdekében a megyei önkormányzattal együttműködve már lépéseket tettünk – fogalmazott a projekttel kapcsolatban Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője.

Találkozásukkor a kormánypárti politikus Bakos László polgármesternek emléklapot is átadott, amellyel a velemiek koronavírus okozta veszélyhelyzet idején mutatott helytállása előtt tiszteleg. Továbbra is szükség van arra, hogy vigyázzanak egymásra és Velemre, mondta Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában