Élő adásban gondolkodik

2020.08.31. 07:00

Új ügyvezetője van a Szlovén Rádió Közhasznú Nonprofit Kft.-nek

Augusztus elsejétől új ügyvezetője van a Szlovén Rádió Közhasznú Nonprofit Kft-nek. Az Országos Szlovén Önkormányzat elnöksége a következő öt évre Bartakovics Attilának szavazott bizalmat.

Tersztyánszky Krisztina

Bartakovics Attila a napi műsor szerkezetén egyelőre nem kíván változtatni

Fotó: Szendi Péter

Az új ügyvezető szlovén családban nőtt fel.

Ljuljanában tanult szlavisztikát, majd a szombathelyi főiskolán szerzett nyelvtanári diplomát. Több iskolatípusban tanított szlovén nyelvet, majd 26 évig a munkaügyi szervezetben dolgozott. Munka mellett több nemzetiségi énekkar és zenekar tagja lett, aktívan tevékenykedett a sportélet és a szlovén kisebbség programjainak szervezésében. Média tapasztalatokat egyebek közt a városi tv riportereként szerzett, de vezetett élő adást a ljubljanai televízióban is. Miután tizenegy éve tagja a szlovén rádió felügyelő bizottságának, a háttérből volt alkalma figyelemmel kísérni a szervezet munkáját és a pénzügyekkel is tisztában volt. Most úgy gondolta, tapasztalatait és szerteágazó kapcsolatrendszerét új szerepben is kamatoztatja.

Bartakovics Attila a napi műsor szerkezetén egyelőre nem kíván változtatni
Fotó: Szendi Péter

Bartakovics Attila első feladatának a rádió menedzselését tartja, ugyanis sokan nem tudják, hogy az adások milyen hullámhosszon foghatók. Már elkezdődött a tájékoztató táblák, reklámok kihelyezése, és tervezi az egységes megjelenés kidolgozását is. A naponta 12 és 16 óra között sugárzott műsor szerkezetén egyelőre nem kíván változtatni, hiszen az jól bevált, megszokták, kedvelik a hallgatók. További tervei között szerepel a nyitás a fiatalok felé. Elkezd dolgozni a riporter utánpótlás nevelésén, és azon, hogy a műsorokban is több helyet kapjon az ifjabb korosztály. Erősíteni kívánja a kapcsolatokat Szlovéniával és a város cégeivel. Jelenleg technikai felújítás zajlik, s ha minden feltétel adott lesz, idővel újra éledhetnek az élő adások is.

Az új ügyvezető egyelőre ismerkedik a munkafolyamatokkal, de úgy tervezi, hogy egy-két hónapon belül saját riportjai is adásba kerülnek már. Mind technikai vonalon, mind külsős riporterként a Rádió Monoster továbbra is számít az előző ügyvezető, Mukics Ferenc munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában