Meg kell védeni a munkahelyeket

2020.08.07. 07:00

Vasvár egykori polgármestere aktívan részt vesz a közösségi életben

A koronavírus-járvány elleni védekezés sikerességéről és egy esetleges második hullám megjelenésekor szükséges bevezetendő intézkedésekről kéri ki Magyarország kormánya az emberek véleményét. Vasvár egykori polgármestere, Kovács Tilda már kitöltötte a nemzeti konzultációs ívet. Augusztus 15-éig ingyenesen küldhetjük vissza a kérdőívet.

Pogács Mónika

Kovács Tilda szerint fontos, hogy a nemzeti konzultáció során kikérik az emberek véleményét

Fotó: Szendi Péter

– Tulajdonképpen akármelyik kérdést is kiemelhetném, mert mindegyik nagyon lényeges. Az első gondolatom mégis az, hogy az egyik legfontosabb a munkahelyvédő és -teremtő programok fenntartásának fontosságára rákérdező pont. Ez az, amit én az összes közül kiemelnék – mondta el a nemzeti konzultációval kapcsolatban a Vasváron élő Kovács Tilda, aki nyugdíjasként is aktívan részt vesz a város civil, közösségi életében. A város egykori vezetőjeként tapasztalhatta meg egy munkanélküliségi hullám súlyos következményeit.

– Láttam, hogy teszi tönkre anyagilag és mentálisan az embereket, ha nincs munkájuk. Ráadásul ez nemcsak az állásnélkülit érinti, hanem a családját, házastársát, gyermekeit és a nagyszülőket is. Sokszor állítottak meg, hogy próbáljak segíteni a munka nélkül maradt családtagjuknak – mesélte. Majd azzal folytatta: – Ahhoz, hogy megélhetése legyen itthon az embereknek, hogy jó fizikai egészségnek örvendhessünk, előtérbe kell helyezni a hazai termékek vásárlását. Ezzel az anyagi gyarapodást, a megélhetést segíthetjük – jelentette ki. Kovács Tilda szerint tudatos odafigyelés szükséges mindehhez a vásárlók részéről. Az elárusítóhelyeknek pedig abban kell segíteniük, hogy kiírják, melyik termék hazai.

Kovács Tilda szerint fontos, hogy a nemzeti konzultáció során kikérik az emberek véleményét
Fotó: Szendi Péter

– Mi magunk vásárlók is figyeljük ezt. Még ha árkülönbözet is adódik egy hazai és egy külföldről érkező áru között, akkor is sokkal jobban megéri az itthonit venni, mert egészségesebb, frissebb annál, mint ami több száz kilométerről érkezik az országba – hangsúlyozta.

Vasvár egykori városvezetője szerint jó dolog, hogy a nemzeti konzultációban az embereket kérdezik. Minél többen nyilvánítanak ki bátorító véleményt a kérdőívek megválaszolásával, a mindenkori hatalom annál biztosabb lesz abban: melyek azok a lépések, amelyeket meg kell tennie a társadalom érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában