rendezvénysorozat

2020.09.14. 07:00

A táncot népszerűsítik – Az országos programnak tíz város, köztük Kőszeg ad helyet

Tavaly indította hagyományteremtő szándékkal a Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a Magyar Táncművészeti Egyetem a Nagy Táncválasztót. Rendezvénysorozatuk a táncművészetet népszerűsíti. Szeptember 20-án, vasárnap tíz városban, köztük Kőszegen is a táncé lesz a főszerep.

Tóth Kata

Válaszd a táncot, válassz egy táncot! Ifjakat, idősebbeket is várnak

Fotó: VN/Silye László

A Dance Jam tánccsoport szervezi a kőszegi programot. Művészeti vezetőjük, Földesiné Németh Csilla elmondta: 13 táncforma alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők harmincperces órákon öt korcsoportban – a kicsiktől a szenior korosztályig várnak mindenkit.

Válaszd a táncot, válassz egy táncot! Ifjakat, idősebbeket is várnak
Fotó: VN/Silye László

A klasszikus balett, a néptánc, a hiphop, a rock and roll és a társastánc mellett a táncterápiát, hastáncot, moderntáncot, kortárstáncot és a jógát is ki lehet próbálni a 10 órától kezdődő ingyenes táncórákon. A Jurisics-vár Művelődési Központfogadta be a rendezvényt.

Elsősorban kőszegi, környékbeli és szombathelyi csoportok mutatkoznak majd be. A bemutató órák mellett a tánccsoportok fellépése, kerekasztal-beszélgetés és profi táncművészek – a kőszegi születésű Gergye Krisztián, Macher Szilárd balettművész és Nemes Szilvia, a Magyar Állami Népi Együttes vezető táncos koreográfusa – is érkeznek. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a nagytancvalaszto.hu oldalon lehet szeptember 14-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában