Sok kérdésünk van...

2020.09.16. 15:08

A városháza teraszán fotózkodott az MSZP új megyei vezetése

A városháza teraszán készült képpel mutatta be az MSZP Vas megyei szervezete új vezetését. Vajon azért teszik-e ezt, mert az épületben tartották a párt tisztújító küldöttgyűlését, vagy más oka van annak, hogy a szombathelyi polgármesteri hivatalban pózolnak a megye szocialista politikusai?

Vas Népe

Fotó: MSZP területi szervezete

A múlt héten a Magyar Szocialista Párt megtartotta Vas megyei tisztújítását, melyen a küldöttgyűlés egyhangúlag Horváth Somának, Szombathely alpolgármesterének szavazott bizalmat az elnöki tisztség betöltésére. Elnökhelyettesnek Fehér Lászlót, Celldömölk polgármesterét, alelnököknek pedig Szabó Józsefet, Répcelak polgármesterét és dr. Ipkovich Györgyöt, Szombathely korábbi polgármesterét választották. Dr. Nemény András, Szombathely jelenlegi polgármestere a Baloldali Önkormányzati Közösség elnökeként dolgozik tovább. Ezt az MSZP területi szervezete közölte. A közlemény mellé képet is csatoltak, amely a szombathelyi városháza teraszán készült.

Ismert: Nemény András, Bokányi Adrienn és Horváth Soma nem az MSZP, hanem az Éljen Szombathely civil szervezet jelöltje volt a tavalyi önkormányzati választáson. Fehér László, Celldömölk polgármestere pedig a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és az Együtt Celldömölk Városért Egyesület közös jelöltjeként nyerte el a választók bizalmát.

Kérdéseinket elküldtük a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetőjének a részére. Így érdeklődtünk, hogy a szombathelyi városházán tartotta-e az MSZP megyei tisztújító küldöttgyűlését múlt héten, illetve hogy a városháza milyen MSZP-s pártesemény(ek)nek adott helyet 2019 novembere óta. Fizetett-e a pártszervezet a hivatali termek, így a terasz használatáért bérleti díjat? Hivatali munkaidőben vagy azon túl vették-e igénybe a városháza helyiségeit? Megkérdeztük azt is, hogy a polgármesteri hivatal munkatársa készítette-e a fényképet.

Az MSZP területi szervezete felé is küldtünk kérdéseket: itt is érdeklődtünk, ki készítette a fényképet. Milyen céllal, üzenettel készült az a szombathelyi városháza teraszán az MSZP új megyei vezetéséről? Érthetjük-e ezt úgy, hogy civil szervezetek mögé bújt, valójában szocialista politikusokra szavaztak a tavalyi önkormányzati választáson a polgárok? Várható-e, hogy önálló frakciót hoz létre az MSZP a szombathelyi közgyűlésben? Végül rákérdeztünk arra is, hogyan értékelik az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusa körül kialakult botrányos helyzetet.

A Magyar Nemzet mindeközben ugyanis arról ír: a szocialisták Villányi úti központjánál a Pest megyei MSZP-alapszervezetek tagjai tüntettek. Trenka István, a feloszlatott szervezet volt elnöke petíciót kívánt átadni Tóth Bertalan pártelnöknek annak érdekében, hogy részt vehessenek és szavazhassanak a párt hétvégi kongresszusán.

Nem demokratikus és tisztességtelen az MSZP tisztújítási folyamata – erről még Mesterházy Attila az ATV-ben nyilatkozott korábban annak kapcsán, hogy végül mégsem méreti meg magát a szocialisták hétvégi tisztújító kongresszusán, ahol jó eséllyel indult volna Tóth Bertalan jelenlegi elnök ellen. Mesterházy elmondta, több közelmúltbeli esemény is azt mutatja, hogy szándékosan akarták ellehetetleníteni az indulását. – Az MSZP-ben most az a helyzet, hogy Tóth Bertalan versenyez Tóth Bertalannal – foglalta össze a történteket.

Mesterházy Attila végül az egykori hírhedt Veszprém megyei párttitkárt, az 1956-os forradalom után Brusznyai Árpád kivégzését sürgető Pap Jánost idézte, aki az 1985-ös, többes jelölésű országgyűlési választás előtt az anekdota szerint azt mondta: ez nem választás, csak szavazás lesz.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/orszag-vilag/nem-engedtek-be-az-mszp-szekhazaba-a-feloszlatott-pest-megyei-szervezet-elnoket-4273139/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában