játék

2020.09.07. 07:00

Főzéshez tánc – Közösségépítő családi nap Szombathelyen

Újszerű ötlettel állt elő a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete: közösségépítő családi napot hirdettek főzőversennyel, játékkal. Hat csapat jelentkezett, de a nap folyamán új és új családtagok, vendégek érkeztek a régi huszárlaktanya udvarán felállított sátorhoz.

Tersztyánszky Krisztina

Vincze Jánosné és Fülöp Sándorné a főzőversenyen Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

A gulyáshoz mindegyik csapat hozzáadta a saját egyéni praktikáját. A Vakmerő szakácsok – a vakok és gyengénlátók csapata – alföldi gulyást főztek sok zöldséggel, a gyöngyöshermán-szentkirályi Dalos pacsirták füstölt csülökkel és babbal bolondították meg a levesüket. A körmendi mozgássérültcsoport, a Gasztro mamák őrségi szárított vargányát és házi gyöngyöt vetett be a siker érdekében, a Celli tücskök csapata minden hozzávalót, még a jó csapvizet is Celldömölkről hozta, és egyetlen férfira, Csatári Kálmánra bízta a séf szerepét. A házigazdák több csapattal is indultak, gomba, tárkony, szalonna, bőrke és más titkos hozzávalók kerültek a kondérjukba. Még javában fortyogtak a finomságok, de Varga László nótaénekes már megtáncoltatta a résztvevőket. Kéz a kézben, akár kerekesszékkel is követte a taktust, aki épp nem a fakanálnál posztolt. Az érkezőket finom házi süteményekkel fogadták, a jókedv mindenkire átragadt. A zsűri és a közönség is pontozhatott, ám végül mindenki ajándékot kapott.

Vincze Jánosné és Fülöp Sándorné a főzőversenyen Fotó: CSG

Oláh Jánosné, a szervező egyesület elnöke szeretné rendszeressé tenni az ilyen alkalmakat, ahol a különféle fogyatékkal élők és mindazok, akik szívesen fogadják a meghívásukat, gondtalanul, szeretetben tölthetnek el együtt néhány órát. Persze egyelőre csak szabad téren, a szabályok betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában