Így járnak el a lakók

2020.09.30. 07:00

Illegálisan foglalják le a parkolókat Szombathelyen

Úttestre, parkolóhelyre kihelyezett különböző akadályok – vannak, akik így foglalnak maguknak parkolót.

Horváth Balázs

Így foglalnak parkolót a Szelestey utcában

Fotó: Horváth Balázs

Amióta egyre több az autó és egyre nehezebb parkolóhelyet találni, azóta Szombathelyen néhányan úgy foglalnak helyet maguknak, hogy különböző tárgyakkal és akadályokkal lezárják a helyet, ahol rakodni szeretnének. Arra is van példa, hogy valaki azért helyez ki útakadályt, hogy hazaérve a saját háza előtt tudja leállítani az autóját. Ebből sok összetűzés alakult már ki a parkolóhelyre vadászó autósok és a közterület-foglalók között.

Az Órásház melletti parkolóban, a Szelestey utcában, a Fraknó utcában, a Nádasdy utcában és a Kinizsi Pál utcában is találtunk illegálisnak tűnő lezárásokat, ezért a városháza és a közterület-felügyelet illetékeseihez fordultunk, hogy tisztázzuk a helyzetet.

Így foglalnak parkolót a Szelestey utcában Fotó: Horváth Balázs

Szombathelyen önkormányzati rendelet szabályozza a közterület-használatot, ez alapján egyes esetekben – például tűzifa rakodásának idejére – be kell jelenteni ezt az önkormányzatnál, más esetben viszont közterület-használati szerződést kell kötni, aminek díja van. Ellenőrzéskor fel kell mutatni ezeket a dokumentumokat, ellenkező esetben 50 ezer forintig terjedő bírsággal szankcionálhatják a szabályszegőt. Más kérdés az úttestre, parkolóba kihelyezett akadály, ami a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, ami sokkal súlyosabb, rendőrségre tartozó ügy.

Fotó: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában