Műszer a vadászoktól

2020.09.25. 07:00

Két volumetrikus pumpát kapott a szombathelyi gyermekosztály

A megyeháza címertermében tegnap dr. Grasselly Magdolna, a Markusovszky kórház főorvosa az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. adományát vehette át a gyermekosztály számára.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Grasselly Magdolna az adományozókkal

Fotó: Unger Tamás

A kezdeményezést Fejes László, a nonprofi t kft. ügyvezetője mutatta be. A Fejér megyéből induló akció tavaly vált országossá. A társaság 2019. december 27-én valamennyi megyében egy időben jótékonysági vadászatot szervezett. Vas megyéből a partnerséget az Erdődy Vadásztársaság vállalta. A vadászok a részvételi díjukkal járultak hozzá a gyűjtéshez.

Dr. Grasselly Magdolna az adományozókkal Fotó: Unger Tamás

Az összefogás célja az volt, hogy minden megyei kórház gyermekosztályának orvosi eszközöket szerezzenek be. Az összegyűlt 37 millió forintból a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztálya 1 126 812 forint értékben részesedett, ebből az összegből két volumetrikus pumpát vásároltak a gyermekosztálynak. Ezek tavasz óta már be is töltik funkciójukat. Az adományt jelképesen dr. Grasselly Magdolna vette át, aki a köszönő szavak mellett azt is elmagyarázta, hogy az új eszközök az infúzió pontos adagolásában segítenek a kis pácienseknél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában