Az elektromos sütőké a főszerep

2020.09.03. 07:00

Nem gáz, hogy nincs gáz: az intézmények felkészültek a kétnapos szünetre

A Celldömölk térségét érintő, 50 órásra tervezett gázszünetre jól felkészültek a környék szolgáltatói.

Gyöngyössy Péter

A gyerekek kivételesen műanyag tányérból uzsonnáznak a Koptik Odó utcai óvodában

Fotó: Horváth Balázs

A földgázszolgáltató ötven­órásra tervezett gázszünete Celldömölk térségében 16 települést érint. Tegnap reggel 6 órától holnap reggel 8 óráig nem lesz gáz.

A Celldömölki Népjóléti Szolgálatnál a tervek szerint zajlik a munka. A város egészségügyi és szociális intézményeiben mintegy 350 embert látnak el. Nagy Zoltán igazgató arról tájékoztatott, hogy a konyhán gázpalackokat szereltek be. A dolgozók tegnap a szokásosnál előbb mentek dolgozni, hogy aztán minden zökkenőmentesen menjen.

A gyerekek kivételesen műanyag tányérból uzsonnáznak a Koptik Odó utcai óvodában
Fotó: Horváth Balázs

A celldömölki óvodák és az iskola ellátását, mintegy ezer gyerek étkeztetését az óvodában működő konyháról intézik.

Gasztonyiné Fódi Zita, a városi óvoda vezetője arról tájékoztatott, hogy a tervek szerint ezeken a napokon az elektromos árammal működő sütőké a főszerep. Ma például gírosz lesz az ebéd hasábburgonyával és salátával. A levest ezeken a napokon gyümölcslé helyettesíti. A mosogatáshoz meleg víz kell, így mindkét szolgáltató az eldobható tányérok és poharak mellett döntött. Tegnap a Koptik Odó utcai tag­óvodában éppen uzsonnához készülődtek a gyerekek, amikor benéztünk: műanyag tányérok sorakoztak előttük az asztalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában