Vádemelés

2020.09.11. 08:30

Nevelőt és tanárt ütött, rúgott, fojtogatott egy fiatalkorú lány Vas megyében

A Szombathelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki gyermekfelügyelőt és pedagógust is bántalmazott az egyik vas megyei gyermekotthonban és egy általános iskolában 2019 évben.

A vádirat szerint a vádlott a gyermekotthon folyosóján tartózkodott az egyik éjjel, tíz óra után, ezért a gyermekfelügyelő felszólította, hogy menjen be a hálóba. A vádlott dühbe gurult, kiabálni kezdett, majd fojtogatni kezdte a sértettet, akit megütött és meg is rúgott, valamint többször fejbevágott a telefonjával.

2019 októberében az egyik tanár figyelmeztette a vádlottat az iskolai foglalkozáson a hiányzásai és a tiszteletlen viselkedése miatt. A vádlott azt felelte, hogy mindez nem érdekli őt, és el fog menni az óráról. A pedagógus megpróbálta a kapucnijánál fogva visszatartani a vádlottat, aki ekkor megfenyegette és meg is rúgta őt.

A sértett könnyű sérülést szenvedett a bántalmazástól.

A vádlott továbbá vitába keveredett a gyermekfelügyelővel a gyermekotthon konyhájában a hűtő használata miatt. A nevelő figyelmeztette a vádlottat a házirendre, aki közölte a sértettel, hogy nem fog neki dirigálni, majd durva szavakkal szidni kezdte őt. Végül a vita odáig fajult, hogy a vádlott rátámadt a sértettre, akit megrúgott és meg is karmolt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában