avatóünnepség

2020.09.28. 11:30

Padok szivárvánnyal Bérbaltavár és Nagytilaj között

A két település között egy mezőgazdasági földút mellett áll az a négy fa, amelyet öt éve Nagy Gáspár költő tiszteletére ültettek. A versfák alá két padot készített a két falu közössége. Szombat este nem mindennapi avatóünnepséget tartottak.

Gyöngyössy Péter

Gergye Rezső a padavatón szombaton este Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

– Ez most egy erősen improvizatív esemény lesz – mondta Gergye Rezső, a vasvári művelődési ház igazgatója, miközben dobozokat cipelve iparkodott befelé a főútról egy kukoricaföld mellett vezető földúton. De arra valószínűleg ő sem számított, amit a közben alig egy óra alatt a természet produkált. Örvénylő fekete fellegek, dermesztő szél, körben esőfüggöny, tripla szivárvány, alkonyati napsütés, holdfény. Közben érkeztek az emberek Nagytilajról, Bérbaltavárról, Vasvárról. Volt, aki a fát hozta a Mihály-napi tűzhöz, más pálinkát, pogácsa és bor is akadt. A vasvári Tarisznyás együttes adta a zenét. A padok is így születtek. Volt, aki a faanyagot adta, a másik szállította, a harmadik faragta.

Gergye Rezső a padavatón szombaton este Fotó: Unger Tamás

Az avatás is így zajlott. Versek, zenék, köszönő szavak. A padok hívnak olvasni, pihenni, gyönyörködni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában