kihagyás után

2020.09.11. 07:00

Szabadegyetem újra – A trianoni békediktátumról és következményeiről beszélt Keszei Szabolcs

A Répcelaki Szabadegyetem legutóbbi előadója Keszei Szabolcs, a Móra Ferenc Általános Iskola földrajz–történelem szakos tanára volt. Trianon 100 című előadása a helyi evangélikus templom falára kihelyezett, a békediktátumnak emléket állító tábla átadójakor lett volna – ám a Covid közbeszólt.

Polgár Patrícia

A répcelaki programsorozatban Keszei Szabolcs tartott előadást Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Hosszas kihagyás után szerdán folytatódott a Répcelaki Szabadegyetem nevű elő­adás-sorozat. Bár a koronavírus szabott gátat az előző alkalomnak is, a szükséges biztonsági intézkedések betartásával ezúttal Keszei Szabolcs megtartotta előadását, melyet eredetileg még június 4-én, a békedik­tátum aláírásának évfordulóján tett volna meg. A művelődési ház színháztermében szellősen elhelyezett széksorok délután öt órára megteltek maszkos diákokkal és felnőttekkel. A hallgatóság megismerkedhetett a békeszerződés aláírásának körülményeivel, annak következményeivel, valamint a világháború előtti és a rendszerváltás utáni emlékezetével. Keszei Szabolcs utalt a vasi kötődésekre is: néhány hős falunak hála az ellenállás részesei is lehettünk.

A répcelaki programsorozatban Keszei Szabolcs tartott előadást Fotó: Szendi Péter

Pénteken 18 órakor dr. Nagy Ádám Mindennapi biológia: Világjárványok és a koronavírus című előadása lesz a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában