Szavazategyenlőség

2020.09.28. 07:37

Továbbra is kiélezett a helyzet Kemeneskápolnán

Vasárnap megtartották és eredménytelen lett az időközi önkormányzati választás a kemenesaljai faluban, mivel mindkét polgármesterjelölt ugyanannyi szavazatot kapott.

Merklin Tímea

Április 8-án több mint 8 millió választópolgár élhet szavazati jogával Fotó: VN-illusztráció

Fotó: Szendi Péter

A 107 névjegyzékben szereplő szavazó közül 96 fő jelent meg, és 48-48 érvényes szavazatot adtak le Csekéné Hóbor Kornéliára és Marton Jankára is, ezért új választást kell kiírni egy 120 napon belüli időpontra, addig Csekéné Hóbor Hajnalka marad a polgármester. Választottak két képviselőt is, Antók Zoltán Pétert és Rosta Sándort, akikkel megalakul az új képviselőtestület.

Dr. Balás Endre, a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője elmondta, három nap múlva lesz a választási eredmény jogerős, utána tartják az alakuló ülést, ami várhatóan jövő héten lesz, akkor tesznek esküt is az új képviselők. Szintén jövő hétre várható, hogy a helyi választási bizottság döntést hoz az új polgármester-választás időpontjáról. Amint a jegytőtől megtudtuk: a feszültség még mindig kiélezett a faluban, a régi és az új polgármester táborához tartozók továbbra sem köszönnek egymásnak.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában