megáldották

2020.09.05. 11:30

Szép épületbe térhettek vissza a szombathelyi ovisok

Dr. Székely János megyés püspök megáldotta pénteken a felújított Bem utcai Boldog Brenner János Óvodát. A gyerekek műsorral készültek az alkalomra.

Merklin Tímea

Dr. Székely János megyés püspök áldotta meg a felújított óvodaépületet

Fotó: Szendi Péter

A vírus idején, tavasszal egy régi épületből mentek el a gyerekek, és egy megújult épületbe térhettek vissza, ami a törvényi előírásoknak minden szempontból megfelel, mondta az ünnepen Pintérné László Ildikó óvodavezető. A nyílászárók mellett új a fűtési rendszer, a radiátorok, kicserélték a víz- és szennyvízvezetékeket, korszerűsítették a villanyhálózatot, megújultak a járófelületek.

Hátravan még a napkollektorok felszerelése, illetve a külső megújítása. Az apróságok énekszóval köszöntötték a résztvevőket, hegedűn játszott Stánitz Réka, akinek két gyermeke is idejár. Dr. Székely János megyés püspök beszédében kiemelte: a jóság és a szeretet lakjon az óvodában, ne legyen benne veszekedés, sírás, ne legyen helye itt a csúnya szavaknak.

Dr. Székely János megyés püspök áldotta meg a felújított óvodaépületet
Fotó: Szendi Péter

Gombos Bálint Lukács evangéliumából olvasott fel: a példázat Zakeusról szólt, aki mindig csak a pénzt gyűjtötte, akár úgy, hogy másoktól elvette, de nem volt boldog, az emberek becsukták előtte az ajtókat, elbújtak előle.

Amikor elhatározta, hogy a vagyona felét a szegényeknek adja, és akiket megcsalt, azoknak négyszeresét adja vissza, a szíve megtelt örömmel. A püspök arra biztatta a gyerekeket, hogy ha egy másik gyerek elkéri a játékot, oda lehet adni. Ha valaki adni tud, a szíve tele van szeretettel, és akkor őt is viszontszeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában