Aktívak a közéletben, részei a város életének

2020.09.21. 14:00

Tizenöt éves a Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete

Tizenöt évvel ezelőtt alakult a Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete. Pénteken a Jurisics-vár KÖSZ-házban ünnepelték az évfordulót.

Tóth Kata

Hernigl László foglalta össze az egyesület elmúlt 15 évét

Fotó: Ohr Tibor

Kiss Zoltán nyugalmazott alezredes köszöntötte a megjelenteket, majd rövid összegzését adta a 2005-ös évnek – ekkor alakult a civil egyesület két nyugállományú katona, Hernigl László és Kocsis Zsigmond kezdeményezésére. Tizenhét fővel kezdett működni az egyesület, most 38 tagjuk van, az átlag­életkoruk 65 év. Gyorsan eltelt a 15 év, céljaiknak megfelelően sok feladatot vállaltak a szabad­idős programok szervezésétől az érdekképviseleten és a honvédelem ügyének képviseletén át az idős, beteg tagok látogatásáig – ezeket Hernigl László elnök mondta ünnepi beszédében. Fennállásuk óta széles körű kapcsolatrendszert építettek, sok szervezetben jelen vannak, részei a város életének. A pályázaton kapott pénzt egyesületük javára fordították, az önkormányzat által juttatott forrást pedig a bajtársi találkozó lebonyolítására használták fel, mondta, és megköszönte tagtársai és családja segítségét. Az évfordulóját ünneplő egyesületnek Korom Ferenc vezér­ezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka levélben juttatta el jókívánságait. Ezután elismeréseket, emléklapokat adtak át, majd megemlékeztek elhunyt bajtársaikról.

Hernigl László foglalta össze az egyesület elmúlt 15 évét Fotó: Ohr Tibor

Básthy Béla polgármester az alapítók szándékát, erejét, az egyesületi tagok helytállását és a közösségért való áldozathozatalát emelte ki. Bozsóki Attila, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokhelyettese és Lasch Béla, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke is köszöntötte a civil szervezetet, majd Molnár Árpád Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége nevében adott át oklevelet. Az ünnepségen részt vett Dumovits István plébános, az egyesület tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában