Súlyos vád

2020.09.02. 07:53

Több mint 15 millió forintos kárt okozott három év alatt

A Szombathelyi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki hamis bérleti szerződéseket nyújtott be abból a célból, hogy mentesüljön az útdíj, továbbá a bírság megfizetése alól, és ezzel a magatartásával 15.180.000 forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek három év alatt – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció!

A vádirat szerint a vádlott cége árufuvarozással foglalkozott 2014. február és 2016. december között, és a szállítást útdíjköteles utakon végezte, azonban az úthasználat díját nem fizette meg.

A mulasztás miatt közigazgatási hatósági eljárások indultak a céggel szemben, és ezekben a hatóság összesen 15.180.000 forint bírságot szabott ki. A vádlott abból a célból, hogy cége mentesüljön a bírság megfizetése alól 92 alkalommal nyújtott be hamis bérleti szerződést, amivel azt a látszatot keltette, hogy a gépkocsikat egy általa korábban vezetett, az elkövetés ideje alatt felszámolás alatt álló cég használta az érintett időszakban.

Az útdíj, valamint a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott bírság a központi költségvetés bevételét képezi.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, továbbá 15.180.000 forint vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában