Máig aktív

2020.10.27. 07:00

A celli doni harcos miniszteri elismerése

Szimedli József fia vette át édesapja képviseletében a honvédelmi miniszter elismerését.

Vas Népe

Szimedli József a januári szombathelyi emlékezésen

Fotó: VN-archív

Március 16-án a koronavírus- járvány miatt elmaradt Szimedli József doni harcos 100. születésnapján a Honvédelmi Minisztérium és Celldömölk Polgármesteri Hivatala által tervezett ünnepség. Dr. Kövér István, a Recski Szövetség országos elnökségének tagja kezdeményezte dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszternél, hogy a doni harcokban részt vett, Celldömölkön élő Szimedli József 100. születésnapjára – 2020. március 16-ára – megérdemelné az elismerést.

Szimedli József a januári szombathelyi emlékezésen Fotó: VN-archív

A doni harcos máig aktív, Szombathelyen minden évben részt vesz a Recski Szövetség Egyesület által a szombathelyi önkormányzattal és a Szombathelyi Egyházmegyével közösen szervezett megemlékezésen. A kérelmet megalapozottnak találta a miniszter, és emléktárgyat adományozott Szimedli Józsefnek, a Vas megyében már csak egyedül élő doni katonának. A koronavírus miatt a honvédségre kiszabott feladatok miatt már nem lehetett szó az elismerés celldömölki átadásáról. A csonttöréssel járó balesetéből lábadozó ünnepelt október elsején térhetett haza a Szombathelyen élő fi ához, ezért nem vállalkozhatott a hosszú útra.

Szimedli József nevében fi a, ifjú Szimedli József vette át az emléklapot és emléktárgyat Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában