második kizárás

2020.10.15. 16:40

A Kecskeméti Törvényszék Czeglédy vezető védőjét is kizárta

A Kecskeméti Törvényszék kizárta Czeglédy Csaba vezető védőjét az új törvény rendelkezései miatt – <a href="https://pestisracok.hu/czegledy-vezeto-vedojet-is-kizarta-a-kecskemeti-torvenyszek/">írja a pestisracok.hu.</a>

Hiába jött el, csak pénteken hallgathatják meg Czeglédy Csabát. Fotó: Karnok Csaba

Hankó-Faragó Miklós két tanú képviseletét is ellátta a nyomozáskor, ezt még a hatályos törvény megengedte, a mostanit viszont már nem. Czeglédy védője már a második, akit kizártak a büntetőügyben. Binszki Józsefet két hete zárták ki, mivel egymással érdek-ellentétben álló terheltek védelmét vállalta.

A pestisracok.hu a törvényszék sajtóosztályán rákérdezett, hogy jogerőre emelkedett-e a határozatuk, vagy fellebbeztek-e a felek és folytatódhat-e az eljárás, amire azt felelték, hogy most újabb akadály lépett fel: még egy védőt ki kellett zárni.

A törvényszék sajtóosztálya így fogalmazott:

„A Kecskeméti Törvényszék időközben az eljárásból Czeglédy Csaba vezető védőjét is kizárta, mivel a nyomozás során kettő tanú képviseletét is ellátta, az egyik tanú tárgyalásra idézését a Csongrád Megyei Főügyészség, a másik tanúét pedig több védő indítványozta, aminek a Szegedi Törvényszék korábban helyt adott. A 2018. július 1. napján hatályba lépett törvény – szemben a korábbi szabályozással, ami csak a terhelt és a tanú egyidejű képviseletét zárta ki – nem teszi lehetővé azt sem, hogy olyan védő járjon el az ügyben, aki tanú képviseletét a vádlottal nem egyidejűleg, hanem még korábban látta el. Mivel nincs olyan átmeneti szabály, ami a folyamatban lévő ügyekre nézve a korábbi szabály alkalmazását írná elő, ezért a vezető védő az eljárásban nem vehet részt.”

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában