Ketten is duplázni tudtak az idén

2020.10.02. 07:00

Az Elektromosok csapata lett ismét a megyei bajnok – a vándorserleget is hazavitték

Akárcsak tavaly, úgy idén is Török Zoltán és Misák Norbert bizonyult a legjobbnak a Vasi Vizeken – Decathlon – Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokságán.

Vas Népe

A Vas megyei egyéni és csapatbajnokságának dobogós versenyzői Fotók: VN/vasivizeken.hu

A lukácsházi Abért II-es tavon rendezték a Vasi Vizeken – Decathlon – Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokságot, még szeptemberben. A verseny mindkét napja kellemes, napsütéses őszi időben zajlott, négyórás fordulókban. Szombaton a verseny első felében nagyon óvatosan ettek a halak, de a legjobbaknak már ekkor is sikerült 20 kilogramm felett fogni. A vasárnapi fordulóban aztán már többeknek sikerült 30 kilogramm feletti fogásokkal mérlegelniük a szektorukban. A kétfordulós versenyen a 35 versenyző összesen 1222 kilogramm halat fogott, ez szombaton 14,5 kiló átlagfogást jelentett, míg vasárnap már 20,4 kiló volt ugyanez az adat.

A tavalyi címvédő Elektromosok SHE. I. csapata ismét eredményes taktikával – 254 200 gramm fogással – nyerte meg az idei bajnokságot, ezzel immáron három egymást követő évben ért el bajnoki címet, így övék lett a 2017-ben alapított új vándorserleg is. Egyéniben a felnőttek között kiváló eredménnyel Török Zoltán (Elektromosok SHE.) nyert 79 260 gramm fogással, az ifiknél Misák Norbert (Büki HE) remekelt 40 940 gramm hallal.

A Vas megyei egyéni és csapatbajnokságának dobogós versenyzői Fotók: VN/vasivizeken.hu

Érdekesség, hogy tavaly is ők ketten lettek kategóriájukban a győztesek, megpróbáltunk utánajárni a titkuknak, ami az ifjúsági győztes esetében biztosan összefoglalható három szóban: horgászni, horgászni, horgászni! A 17 éves Misák Norbert tíz éve horgászik, és három éve versenyez is. Rövid versenykarrierje óta négy megyebajnoki címet szerzett (kétszer volt a megye legjobb ifjúsági horgásza, kétszer pedig csapatban diadalmaskodott). Most Norbi – mint ifjúsági versenyző – az Abért-tó Gyöngyös patak felőli partján, az E szektorban próbálhatott szerencsét, annak is a szélén.

Az ifibajnok Misák Norbert tíz éve horgászik

Ez utóbbi azért fontos, mert a halak ide érkeznek meg először. A sorsolást és eligazítást követően, nagyjából két órájuk volt a kipakolásra, 8.50-kor kezdődött az etetés, 9-kor pedig kezdődhetett a négyórás verseny. Az etetőanyagot csapatszinten határozták meg, ám a világosabb etető annyira nem jött be – mesélte. Hozzátette, a nagyobb szünetekben, amikor nem voltak a szektorban tömegével halak, nagyon finoman kellett vezetni a csalit, hogy azt a keveset is meg tudja fogni, ami van. Az okos taktikának köszönhetően végül sikerült a győzelem. Mint megtudtuk, a Büki HE-ben jobban foglalkoznak az átlagosnál a versenyzéssel, így fertőzték meg Norbit is, aki eleinte kisebb, később megyei szintű versenyeken indult. A versenyekre persze illik készülni is, ilyenkor különböző szerelékeket tesztelnek, figyelik, mire harapnak a halak. Mindez persze rengeteg időt igényel, de hát ugye azt szokás mondani, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja, Norbi tavaly az év 365 napjából 300 napon horgászott. Mindez úgy lehetséges, hogy az iskola után mindjárt a tóra ment, és csak utána vette hazafelé az irányt. Családjában eleinte sokallták az időt, amit a horgászásra fordított, de most, hogy jönnek már az eredmények, sokkal jobban elfogadják, és támogatják szenvedélyét.

Török Zoltán az első fordulóban a D szektor közepén ült, ami nem számít a pálya legjobb részének, ennek ellenére is 28,1 kilogrammos fogást sikerült összehoznia.

Török Zoltán kiváló eredménnyel lett első a felnőttek között

Másnap viszont a sorsolás neki kedvezett, abszolút a szélén ült, a tó egyik legjobb helyén, ahol 51 kiló halat sikerült fognia. – Próbáltam kárászokat, dévéreket fogni, mert a pontyok egyrészt nagyon erősek, hosszú ideig fárasztja őket az ember, és annyi idő alatt lehet más fajta halat fogni, így a végelszámolásnál súlyban nem sokkal jobb a ponty, ráadásul, amíg a kárász, keszeg többsége szákba kerül, addig a 3–5 kiló közötti pontyok közül fárasztás közben néha el is megy egy-egy, volt rá példa nálam is. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megőriznem a tavalyi bajnoki címemet egy ilyen erős mezőnyben, annak pedig különösen örülök, hogy csapatom is, az Elektromosok SHE is ismét az élen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában