Ez politika, az munka?

2020.10.09. 14:29

Czeglédy Csaba ügyvédi irodája kilakoltatásban is eljárhat

Birtokunkba került az a megbízási szerződés, amit az erzsébetvárosi önkormányzat és Czeglédy Csaba ügyvédi irodája kötött.

Tömböly Ágnes

Hiába jött el, csak pénteken hallgathatják meg Czeglédy Csabát. Fotó: Karnok Csaba

Országos visszhangja volt, amikor kiderült, hogy több budapesti, a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló kerületi polgármester ügyvédi megbízási szerződést kötött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával. Ismert: Czeglédy ellen 6 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás. Tavaly novemberben írtunk még arról, hogy a Nemény András polgármester (ÉSZ) által vezetett baloldali többségű szombathelyi közgyűlés az adóbűnöző Czeglédy Csabára bízta a szociális és lakás bizottság vezetését.

Czeglédy ügyvédi irodájának képviselője a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet kihirdetése után egy héttel, 2020. március 18-án írta alá az erzsébetvárosi önkormányzattal kötött szerződést. A 33 millió 147 ezer forint keretösszegű, kilenc hónapra szóló ügyvédi megbízás két feladatcsoportra terjed ki – látható a dokumentumban. Az elsőben különféle jogi tanácsadás, az erzsébetvárosi önkormányzat által vagy az ellen indított perekben való ügyvédi képviselet, sajtóhelyreigazítási perek szerepelnek.

A második feladatcsoportban – és ez az érdekesebb – az önkormányzat azzal is megbízta Czeglédyéket, hogy a „Megbízó tulajdonát képező (önkormányzati – szerk.) lakások és egyéb helyiségek vonatkozásában a megbízó igénye alapján kiürítési, és más bérleti jogviszonnyal kapcsolatos peres és nemperes eljárások megindítása, és ezen eljárásokban” teljes jogi képviseletet nyújtsanak bíróságok és egyéb hatóságok előtt. Vagyis, ha azt igénylik, Czeglédy ügyvédi irodája az erzsébetvárosi önkormányzati lakások kiürítésénél – kilakoltatásnál – is jogi segítséget nyújt. Ezért és a feladatcsoportba tartozó ügyek ellátásáért havonta 1 millió 400 ezer forint plusz áfa megbízási díjra jogosultak – derül ki a szerződésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában