kiadvány

2020.10.12. 14:57

Fidesz: Mennyibe került az adófizetőknek a budai milliárdos önfényezése?

Önkormányzati cég és intézmény anyaga is megjelent az Ungár Péter budai milliárdos érdekeltségébe tartozó online portál hétvégén megjelent nyomtatott kiadványának utolsó, hirdetési oldalán. „Ki adott utasítást nekik arra, hogy városi közpénzből támogassák a budapesti milliárdos önfényezését?” – tette fel a kérdést Illés Károly, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy az Ungár Péter országgyűlési képviselőhöz köthető online portál nyomtatott kiadásában egy önkormányzati cég és intézmény is megjelent.

Tömböly Ágnes

20201012 Illés Károly, FIDESZ, sajtótájékoztató, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

– Az elmúlt napokban a szombathelyi és környékbeli postaládákba került egy hazugságoktól hemzsegő politikai propagandakiadvány – hangsúlyozta Illés Károly. – A kiadványban Ungár Péter budapesti milliárdos azt bizonygatja, hogy mekkora elkötelezettje Szombathelynek. Sokat levon állításai értékéből, hogy Szombathelyhez semmilyen kötődése sincs – mondta a frakcióvezető.

Illés Károly hozzátette: „Tudjuk ellenben, hogy képviselőjelöltként Budapesten szokott indulni. Tudjuk, hogy próbálkozott és próbálkozik politikai és médiabefolyást szerezni magának Pécsett, Egerben, Győrben és Szentgotthárdon is.”

„Mibe került ez a lap nekünk, szombathelyieknek?” „Mennyi városi közpénzt költöttek Ungár Péter budapesti milliárdos reklámozására?” – ezekre a kérdésekre is választ várt a Fidesz frakcióvezetője az érintett cég, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetőjétől és az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatójától, Horváth Zoltántól. Utóbbi egyébként korábban az LMP képviselőjeként foglalt helyet a szombathelyi közgyűlésben.

Illés Károly Szombathely polgármesterét is megszólította a témában. „Feltesszük a kérdést Nemény András polgármester úrnak is: Ön szerint ma, amikor a koronavírus-járvány gazdasági-pénzügyi nehézségeket okoz Szombathelynek is, rendben van-e, hogy városi cégek a mi pénzünkből hirdetőként támogassanak egy budapesti milliárdost Szombathelyt érintő politikai törekvéseiben? Miért nem inkább szombathelyi iskolák, vagy szociális intézmények számára vett ezen összegből maszkot és kézfertőtlenítőt?” – fogalmazott a politikus. Illés Károly végül felszólította a távhőszolgáltató felügyelő bizottságát, és Horváth Soma alpolgármestert, aki az Agora működéséért felel, hogy haladéktalanul indítsanak vizsgálatot az ügyben.

Illés Károly nyilatkozata után kérdéseket küldtünk az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatójának, Horváth Zoltánnak, dr. Nemény András polgármesternek, Horváth Soma alpolgármesternek és Ungár Péter országgyűlési képviselőnek (LMP). Utóbbitól – miután kiadott közleményében tiltott pártfi nanszírozásáról írt – azt is megkérdeztük, mire céloz közleményével, és hogy országgyűlési képviselőként tett-e feljelentést, amenynyiben igen, annak nyomán indult-e rendőrségi nyomozás.

Kérdéseinkre lapzártánkig először a városháza kommunikációs vezetője válaszolt, aki azt közölte, hogy „Szombathely városvezetése sem most, sem a jövőben nem kívánja korlátozni és befolyásolni az önkormányzati tulajdonú intézmények tájékoztatási lehetőségeit, ahogy ezt a helyi sajtó sem teszi.”

Horváth Zoltán, az Agora igazgatója pedig arról tájékoztatott, hogy intézményüknek a megjelent két bannerért nem kellett fi zetnie, azt az újság „a kultúra támogatásaként ajánlotta fel”, így ingyenesen vehették igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában