Hazai forrásból szépült

2020.10.26. 17:30

Háromszáz méter hosszan megújult a Kiss János utca Kőszegen

Története és történelme van a Kiss János utcának. A lezárult beruházásnak köszönhetően korához és korunkhoz is méltó új köntösben hordozza tovább az emlékeket és értékeket, hangzott el az átadón.

Tóth Kata

Kiss János utcai lakók is segédkeztek a szalagátvágásnál Takácsné Varga Ágnesnek, a körzet képviselőjének és Básthy Bélának. A rendezvényen Ágh Péter országgyűlési képviselő is részt vett

Fotó: Ohr Tibor

2020 januárjában kezdődtek az útépítés munkái: elbontották az aszfalt, beton és térkő út- és járdaburkolatot. Szeptemberre kialakították az alapréteget, új víznyelőaknák készültek, térkőburkolatot fektettek le, bazalt kockakő szegélyt építettek.

Básthy Béla polgármester köszöntőjében elmondta: kétoldalú finanszírozással – EU-s és nemzeti forrásból – zajlott az összesen 566 millió forint költségű felújítási program, amelynek utolsó elemeként tisztán hazai forrásból, 120 millió forintból újult meg a Kiss János utca. Korábban a déli városrész közlekedésfejlesztése részeként megtörtént a Pogányi út kiépítése, a Forintos Mátyás utca teljes rekonstrukciója, és kerékpárosbarát módon felújították a Gábor Áron utcát.

A Kiss János utca 300 méteren megújult szakaszának átadása kapcsán Ágh Péter országgyűlési képviselő a Kőszeg számára fontos szövetségesi rendszerről beszélt, amely biztosítja a város fejlődését. Mint mondta, az átadóünnepség ennek a szövetségnek újabb bizonyítéka, amelyet a következő időszakban továbbiak követnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában