30 év 30 kép

2020.10.22. 18:52

Kiállítás nyílt a szombathelyi önkormányzat életének három évtizedéről

Minden fotó olyan, mintha egy-egy film kezdő kockáját kimerevítették volna.

Gyöngyössy Péter

20201022 30 éves az Önkormányzatiság kiállítás, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Csütörtök délután Szombathelyen, a Városháza előtti téren dr. Nemény András polgármester nyitotta meg azt a kiállítást, melyet az önkormányzatiság harmincéves jubileuma alkalmából rendeztek. A Kassai Ferenc grafikus keze munkáját dicsérő harminc tablón megelevenednek a szombathelyi önkormányzat elmúlt 30 évének legemlékezetesebb pillanatai. Minden évhez tartozik egy kép és egy szöveg. Fekete-fehér fotók boldog, vidám és megható pillanatokról, politikai és várostörténeti jelentőségű eseményekről, polgármesterekről, képviselőkről. Visszaemlékezések, nyilatkozatok, korabeli újságcikkek és jogszabályok részletei. Végigkövethetjük az elmúlt 30 év történéseit a rendszerváltástól a Covid-járványig.

 

- Minden fotó olyan, mintha egy-egy film kezdő kockáját kimerevítettük volna. Pillanatképek, melyek alkalmat adnak a további asszociációkra – mondta megnyitóbeszédében dr. Nemény András polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában