Ünnepség

2020.10.29. 14:00

Körmend életében a siker kulcsa: szorgalom és összefogás

Hivatalosan a rendszerváltáskor nyilvánították október 28-át a város ünnepnapjának. Ez több szempontból is fontos a település életében: nemcsak a várossá válás jubileumát ünneplik, hanem azt is, hogy 1870-ben – éppen 150 évvel ezelőtt – ezen a napon született Körmend egyik meghatározó szereplője, dr. Batthyá­ny-Strattmann László hercegorvos is.

Markó Petra

Idén a járványhelyzetben végzett emberfeletti munkáért a szociális központ intézményét, munkatársait és vezetőjét jutalmazta az önkormányzat. Bebes Istvántól az oklevelet Szálkai Istvánné vette át

Fotó: Jámbori Tamás

Az utóbbi hónapokban nagyot fordult az élet a koronavírus miatt – mondta a tegnapi ünnepségen Bebes István, Körmend polgármestere. Majd azzal folytatta, hogy az egészségünk, az életünk védelmében új, szokatlan életformát kellett felvenni, és a veszélyhelyzetben másként kell ünnepelni. Felidézte a várossá válás körülményeit, s kitért arra, ahogy 1244-ben, Körmend ma is meghatározó szerepet tölt be a térségben.

– Az élet nem állt meg a vírus miatt, a város higgadtan és fegyelmezetten igyekszik tenni a védelemért. Különös figyelem övezi a szociális és idősellátást. A város fejlődésének kulcsa ma is az, ami 776 éve: a szorgalom, az összefogás és az önmagunkba vetett hit – emelte ki beszédében a városvezető.

Hagyomány már, hogy ezen a napon adják át Körmenden a városi elismeréseket azoknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak a település hírnevének öregbítéséhez, kiemelkedő munkásságukkal erősítették a lokálpatriotizmust.

Idén a járványhelyzetben végzett emberfeletti munkáért a szociális központ intézményét, munkatársait és vezetőjét jutalmazta az önkormányzat. Bebes Istvántól az oklevelet Szálkai Istvánné vette át Fotó: Jámbori Tamás

Az elmúlt harminc évben a körmendi lakosok közössége több mint száz elismerést ítélt oda magánszemélyeknek, civileknek. Szép számmal akadnak közöttük kiemelkedő művészeti, tudományos, sport-, városszépítő és közösségi tevékenységet folytatók.

Ahogy a tegnapi ünnepségen felolvasott laudációban elhangzott, 2020 mindenki számára emlékezetes év marad a koronavírus-járvány miatt; egy eddig ismeretlen helyzetben fokozott segítségre van szükségük azoknak, akik életkorukból, élethelyzetükből kifolyólag nem képesek önmaguk ellátására. Ennek a sokszor emberfeletti munkának az elismeréseként, a védekezésben szerzett elévülhetetlen érdemeiért az önkormányzat a Körmend Város Érdekében Kifejtett Tevékenységért díj arany fokozatú oklevelét a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ intézménynek, vezetőjének, Szálkai Istvánnénak és valamennyi munkatársának adományozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában