felújítják

2020.10.21. 07:00

Megújul a kőszegi zsinagóga

Hazai, kormányzati finanszírozással elkezdődött a magyar állam tulajdonában lévő kőszegi zsinagóga és a rabbiházak felújítása. A műemléki helyreállítás részleteiről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél érdeklődtünk.

Vas Népe

Jelenleg a restaurátori felmérések zajlanak a Várkör 38. szám alatti, 19. századi épületben Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

A KRAFT programban a Tripartitum Építész Műhely Kft. tervei alapján elkezdődött munkák során első ütemben a zsinagóga főépületét, a másodikban a rabbiházakat, az udvart és a zöldfelületeket újítják fel. A munkák befejezése 2021 második felére várható. További részletekről az MNV Zrt. tájékoztatott: a munkaterületet augusztus 6-án vette át a kivitelező, ezután indultak el az előkészítő munkák. Megtörtént a tereprendezés, jelenleg a restaurátori felmérések zajlanak.

Jelenleg a restaurátori felmérések zajlanak a Várkör 38. szám alatti, 19. századi épületben Fotó: UT

A restaurátori szakvélemények, tervek elkészülte után az eddig is hetente tartott egyeztetéseken túl a műemlékvédelmi hatóság munkatársainak bevonásával a munkák további folyamatának helyszíni egyeztetését tervezi az MNV Zrt. Miután a kutatási tervek elkészülnek, a gombamentesítés és a közművek kiépítése következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában