Barackfák szalaggal

2020.10.19. 13:00

Negyvenhárom kisgyermek tiszteletére ültettek új fácskát a vépi Tündérkertben

Negyvenhárom kisgyermekkel gyarapodott Vép az elmúlt évben. Tiszteletükre a város egy új fácskát ültetett el tegnap a kultúrház melletti Tündérkertben.

Tersztyánszky Krisztina

20201018 Tündérkert faültetés, Kovács Péter polgármester, Varga Elek Balázs, Vép,Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A vépi himnusz meghallgatása után az új polgárokat Kovács Péter polgármester köszöntötte a napsütötte udvaron megtartott ünnepségen.

Tavasszal a vírushelyzet miatt el kellett halasztani a faültetést, így most a polgárrá fogadásra sok kisgyermek már a saját lábán érkezett.

A városvezető megköszönte az apróságoknak, hogy vépi lakosként fognak felnőni, a szülőket pedig további gyermekvállalásra buzdította. Beszámolt róla, hogy a város törekszik rá, hogy mindent megadjon az itt felcseperedő gyerekeknek.

 

Nemrég forgalomcsökkentőt létesítettek az iskola előtt, és felújították az óvodai játszóteret. Folyamatban van a bölcsőde építése, és jövőre a kerékpár­út-beruházás is elindul.

A gyermekek, illetve szüleik átvették az önkormányzat ajándékcsomagját, majd a vörösbelűőszibarack-facsemetére ki-ki rákötötte a nevével ellátott szalagot. Az udvaron álló emlékműre pedig már a kilencedik tábla került fel a gyerekek névsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában