Ötven év az idősekért

2020.10.19. 07:00

Ötvenéves idén az intézményes büki idősgondozás – A jubileumon elismeréseket is átadtak

Kiállítás nyílt, és elismeréseket adtak át az évfordulón tartott ünnepségen.

Bakos Ágnes

Elismerést vehetett át a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ vezetője, Rédecsiné Gacs Gyöngyi is dr. Németh Sándor polgármestertől

Fotó: BÁ

Kilenc tablón látható az elmúlt évtizedek kivonata: a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ múltját mutatják a fotók a művelődési házban. Ötvenéves az intézményes idősellátás Bükön, az évfordulóra készült a tárlat, amelynek megnyitóján az intézményi átalakításokról is hallhattak a szép számban összegyűlt érdeklődők Fekete Lajosné nyugalmazott intézményvezetőtől.

Felidézte például az 1993-as évet, amikor a bentlakásos ellátás kezdődött. Áttekintést ad az évfordulóra megjelent könyv is, amelyben az intézményi ellátás előzményeiről is készült összefoglaló, illetve az egyik fejezetben az épület idén zárult felújításáról olvashatunk. Az aktualitásokról is szól: hogy tavasszal és most is látogatási tilalom érvényes a koronavírus-járvány miatt.

Elismerést vehetett át a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ vezetője, Rédecsiné Gacs Gyöngyi is dr. Németh Sándor polgármestertől
Fotó: BÁ

Éppen a vírushelyzet okán nélkülözni kellett a bent lakó ellátottakat az ünnepségről, ahol elismeréseket adtak át. Az eddigi intézményvezetőket is köszöntötte dr. Németh Sándor polgármester: Rédecsiné Gacs Gyöngyi jelenlegi vezetőt, Taródi Lajost, Fekete Lajosnét, az első igazgató, Pócza Jenőné elismerését pedig lánya vette át.

– Több mint száz embert lát el az intézmény a szociális étkeztetésen, a nappali ellátáson és a bentlakáson keresztül – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában