Heti összegző

2020.10.18. 20:00

Sebességhatárok kérdése, összefogások, tragédiák, komoly balesetek – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Halálra gázolt egy gyalogost, majd másik autóval ütközött egy Mazda Alsószölnöknél

Szombaton a déli órákban egy Mazda személyautó tartott Felsőszölnök felől Alsószölnök irányába nagy sebességgel, amikor az autó padkára sodródott egy kanyarban, ahonnét a sofőrnek még sikerült visszakormányozni az autót, de közben elütött egy szabályosan, az út szélén, a forgalommal szemben sétáló gyalogost. Az autó áttért a szembejövő sávba, ahol érintőlegesen ütközött egy szintén szabályosan, szemből érkező Audival.

Az elgázolt gyalogos férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset további részleteiről ITT olvashat.

Fotó: Horváth Balázs

Számvetés: mire használta fel az eltelt tizenkét hónapot a baloldali városvezetés?

Büntetőfeljelentések, vitatott megbízási szerződések, „bizalmi alapon” történt kinevezések, valamint a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzet jellemezte dr. Nemény András polgármester és a baloldali összefogás önkormányzati választások óta eltelt első évét. Összegyűjtöttük az eltelt tizenkét hónap legvitatottabb döntéseit, melyekről részletesen ITT írunk.

Húsz napja karanténban egy szombathelyi család, összefogtak a szomszédok

A Vendli család szeptember végén került karanténba koronavírus-gyanús tünetekkel. Mára ezek többnyire elmúltak – maradt még azonban a karantén és a Torony utca összetartó közössége, akik önzetlenül segítik a nehéz helyzetbe került szomszédokat. A család történetéről és a példás összefogás részleteiről ITT írunk.

Vendliné Takács Gyöngyi köszöni a sok segítséget
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Olvasónk szerint indokolt lenne emelni a sebességhatárokat – Szakértőt is kérdeztünk

Az érvényben lévő sebességhatárok nem a mai autókra lettek kitalálva olvasónk szerint, ezért indokolt lenne az emelésük. A szakértő másképp látja. Teljes cikkünket ITT olvashatja.

Először váltott pirosra a CoV jelzőlámpa Ausztriában

A járványügyi bizottság négy körzetben ismerte el a koronavírus-fertőzés legmagasabb kockázati szintjét csütörtökön. Érintett a felső-ausztriai Wels, a salzburgi Hallein, valamint a tiroli Innsbruck és vidéke. Bécs narancssárgán maradt. Salzburg és Tirol már a napokban számos intézkedést jelentett be. A szomszédos ország részletes járványügyi helyzetéről ITT írunk.

Hali-fórum: NAV-végrehajtás, közüzemi tartozások és SZKKA

Dr. Nemény András SZMJV polgármestere, Séllei Árpád a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója, Szántó Erzsébet a Haladás VSE klubmenedzsere és Kovács Cecília a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője ütköztette álláspontját szerda este a Haladás Sportkomplexumban. Az ankétról szóló részletes tudósításunkat ITT olvashatja.

Eredményes ankétot tartottak a Haladás Sportkomplexumban
Fotó: Unger Tamás

Felmentették a kést előhúzó Joci-bombát – Betegsége miatt nem büntethető a vádlott

A Szombathelyi Járásbíróság felmentette B. Józsefet az ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól és elrendelte az Igazságügyi Megfi gyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) való kényszergyógykezelését. B. József, vagy ahogy a környéken mindenki ismeri: Joci-bomba tavaly május 20-án megpróbált kirabolni egy zöldségest a vasútállomás közelében. A teljes cikket ITT olvashatja!

A Vas megyei városokban a lakossági megbetegedésekről érdeklődtünk

Minden vasi városban érdeklődtünk az aktuális járványügyi helyzettel kapcsolatban. Cikkünkben a szerdán érvényes adatok szerepelnek. Körképünket ITT találja meg.

Súlyos buszbaleset történt Lukácsháza közelében

Szerda délután egy Dacia személyautó haladt Kőszegdoroszlóról Lukácsháza irányába, amikor egy busz előzésébe kezdett. A sofőr rosszul mérte fel a távolságokat, és a saját sávjába visszatérésekor a busz elejének ütközött, aminek következtében a Dacia megpördült, a busz pedig irányíthatatlanná vált. A busz egyik utasa súlyosan megsérült a balesetben. A teljes cikket és a baleset helyszínén készült videót ITT találja.

Fotó: Horváth Balázs

Intenzív szakorvosokat és szakápolókat is átvezényeltek a Markusovszky kórházból

Eddig négy intenzív szakorvost és három intenzív szakápolót vezényeltek át más intézménybe a szombathelyi kórházból – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához van szükség a szakemberekre a kijelölt kórházakban. A teljes cikket ITT olvashatja!

Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy kisgyereket az egyházashollósi tűzeset helyszínéről

Szerda délután tűz keletkezett Egyházashollóson, a Petőfi Sándor utca egyik családi házának melléképületében. Információink szerint a házban egy kétéves kisgyerek aludt. Az édesanyja egy rövid időre hagyta el a házat, amíg kiment a postáért az udvarra, ezalatt keletkezett tűz. Az anyuka, amikor meglátta az épületből kiáramló hatalmas füstöt, azonnal kimentette gyermekét, aki ekkor már eszméletlen állapotban volt. A lángokat hamar megfékezték és a füsttel telítődött épületet átszellőztették. A mentők két gépkocsival jelentek meg a helyszínen, ahova mentőhelikopter is érkezett. A kisgyerek állapotát sikerült stabilizálni, akit mentőhelikopterrel szállítottak a győri kórház égési osztályára. A helyszínen jártunk, ahol videót és fotókat is készítettünk, ezeket ITT tekintheti meg.

Az egyházashollósi lakás a tűzeset után
Fotó: Szendi Péter

Az eset hírére megmozdult a falu, többen gyűjtést indítottak, sokan ismeretlenül is felajánlották a támogatásukat. Csütörtökön visszamentünk a településre, jártunk a családnál Németh Tamás polgármesterrel. A kisgyerek nagymamája emlékezett vissza a történtekre. Erről ITT írunk részletesen.

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a kőszegi gimnázium tanára

A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium tanára volt az a Vas megyei pedagógus, aki igazoltan koronavírus-fertőzés következtében hunyt el – erősítette meg lapunk megkeresésére Keszei Balázs igazgató. A teljes cikket ITT érheti el.

Átmenetileg szünetelnek az ellátások a Markusovszky kórház celldömölki telephelyén

A járványügyi helyzet miatt történtek szerdától változások. A részletekről ITT írunk.

Fidesz: Mennyibe került az adófizetőknek a budai milliárdos önfényezése?

Önkormányzati cég és intézmény anyaga is megjelent az Ungár Péter budai milliárdos érdekeltségébe tartozó online portál hétvégén megjelent nyomtatott kiadványának utolsó, hirdetési oldalán. „Ki adott utasítást nekik arra, hogy városi közpénzből támogassák a budapesti milliárdos önfényezését?” – tette fel a kérdést Illés Károly, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy az Ungár Péter országgyűlési képviselőhöz köthető online portál nyomtatott kiadásában egy önkormányzati cég és intézmény is megjelent. A teljes cikket ITT olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában