munkálatok

2020.10.15. 07:00

Tavaszi próbaüzem a szennyvíztelepen

2018 őszén kezdődött meg a városban a szennyvízelvezetési rendszer megújítása. A munkálatok állásáról Szabó József polgármester és Lukács Zsolt projektvezető számolt be a polgármesteri hivatalban tegnap délelőtt.

Polgár Patrícia

Szabó József, Ágh Péter, Lukács Zsolt Fotó: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

Az Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés körébe tartozó projekt munkálatai két éve kezdődtek meg Répcelakon. A felek akkor hároméves szerződést kötöttek, így 2021 szeptemberére kellene elkészülnie a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft.-nek a munkálatokkal. – A vírushelyzet miatt kértük a határidő három hónapos halasztását – mondta Lukács Zsolt projektvezető, majd ismertette: ezidáig a csatornarekonstrukció és az átemelő készült el, ennek rekonstrukciója még hátravan. A szennyvíztelepen jelenleg a kezelőépületet húzzák fel, várhatóan jövő március elején kezdődhet meg a hat hónapos próbaüzem.

Szabó József polgármester elmondta: Répcelak szennyvíztelepe és a hozzá tartozó szennyvízhálózat az elmúlt 25 évben olyan állapotba került, hogy szükségessé vált a felújításuk. Erre a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által közel egymilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak.

 

A tájékoztatón részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki úgy véli: a beruházás jól társul azokhoz a korábbi fejlesztésekhez, melyekkel egy élhető kisváros megvalósításáért dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában