Reagált a blogger

2020.10.26. 07:00

Végrehajtás és Czeglédy felfüggesztése

Végrehajtást indíttatott Ungár Péter budai milliárdos cége és a hozzá köthető online portál ellen dr. Szendrő-Németh Tamás. Az ügyvédként dolgozó blogger legújabb videóbejegyzésében Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai felfüggesztését követő véleményét sem hagyta szó nélkül.

Tömböly Ágnes

Fotó: Facebook

Hiába született jogerős bírósági ítélet arról, hogy Szendrő-Németh Tamás egyik videóbejegyzésével kapcsolatosan számos valótlanságot közölt az ugytudjuk.hu, a helyreigazítást továbbra sem tették közzé. Mint ahogy a perköltséget sem fizette meg a portált kiadó Kő a Mezőn NKft. Pedig a hetvenezer forintot a civil blogger a Markusovszky kórház gyermekosztályának ajánlotta fel. Szendrő most közölte: végrehajtást indíttatott Ungár Péter cége és a nkft. által kiadott online portál ellen is.

Farkas Balázs (a portál főszerkesztője) „(…) vajon milyen szakmai tanácsokat ad havi félmillió forintért a szombathelyi médiaközpontnak, miközben nem veszi át a sajtó helyreigazítási kérelmeket, a bírósági iratokat, és nem hajtja végre a jogerős bírósági ítéletet?” – kérdezte Nemény András polgármestertől is a civil blogger a videóbejegyzés mellé írt posztban. Így utalt arra, hogy az újabb, portál ellen indított helyreigazítási per legutóbbi tárgyalásán megtudta, a Győri Törvényszék idézését sem vették át a Mártírok terén lévő szerkesztőségben.

Czeglédy irodáját eddig sem Czeglédy képviselte

„Nem kötelező ennek a kamarának a tagja lenni” – ezt már Czeglédy Csabának üzente Szendrő-Németh Tamás. A blogger így reagált arra, hogy miután a Vas Megyei Ügyvédi Kamarában október 21-étől felfüggesztették Czeglédy Csaba tagságát, a politikus Facebook-posztban fejtette ki politikától sem mentes véleményét az ügyvédi kamara vezetőiről és döntésükről.

„Ennek az ügyvédi kamarának becsülete van, amit ugye mindenki nem mondhat el magáról. Honnan veszed az erkölcsi alapot, hogy megkérdőjelezzed a kamarának a függetlenségét (…)?” – tette fel a kérdést Czeglédynek a blogger.

Szendrő nem hagyta azt sem szó nélkül, hogy egykori barátja megpróbálja magát sajnáltatni azzal, hogy a kamarai döntéssel az egzisztenciáját veszélyeztetik. Ismét rámutatott: Czeglédy ügyvédi irodáját nem Czeglédy Csaba, hanem barátnője képviseli azokban az ügyekben, amikben vele szemben járnak el, illetve azokban is, amelyekről a politikus sikerként számol be.

Így a lapunk birtokába került erzsébetvárosi önkormányzattal kötött, több mint 30 millió forint keretösszegű ügyvédi megbízási szerződést sem Czeglédy Csaba írta alá március közepén a szombathelyi ügyvédi iroda képviseletében.

Szendrő egyébként aggodalmának is hangot adott amiatt, hogy Czeglédy – ahogy arra szerdai posztjában utalt – az ügyvédi iroda megbízásait továbbra is el fogja látni. Ez pedig további jogi kérdéseket vethet fel.

A baloldali politikusok ismét hallgatnak Czeglédy ügyében

„Nem látom kiállni melletted a politikus barátaidat, akik kedvéért eladtad a barátságunkat” – erről is írt a blogger. És valóban: Czeglédy kamarai felfüggesztésének hírét, majd azt követő véleményét a szombathelyi baloldali politikusok egyelőre nem kommentálták.

Az adóbűnöző politikus – némi kényszerszünet után – tavaly ősz óta ismét szombathelyi önkormányzati képviselőként, emellett pedig bizottsági elnökként tevékenykedik, ezért pedig tiszteletdíjat kap. Ez jelenleg egy önkormányzati képviselő esetében, aki bizottsági elnök is, havonta nettó 244 ezer forintot jelent.

A teljes videóbejegyzés itt megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában