A belvárosban ez az első

2020.11.26. 11:30

A Gyöngyös partján alakították ki a város tizedik kutyafuttatóját

A Gyöngyös patak partján, fák tövében alakították ki Szombathely tizedik, a belváros első kutyafuttatóját. A környéken élő kutyatulajdonosok régi vágya valósult meg.

Cseh-Egyed Bernadett

20201125 Joó Tímea Bundi kutyával és Takátsné Tenki Mária körzet képviselője, Új kutyafuttató létesült a belvárosban, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Bundi, a két és fél éves bichon örömmel futkározik a mintegy 630 négyzetméternyi lekerített területen. Joó Tímea, a gazdája elmondja: korábban csak pórázon tudta sétáltatni kedvencét, mert a belvárosban eddig nem volt ilyen lehetőség. Nagyon örül az új kutyafuttatónak, naponta legalább egyszer lejönnek ide levegőzni a szomszéd házból.

Dr. Takátsné Tenki Mária, a körzet képviselője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a napokban helyére kerül a hulladékgyűjtő edény és a használati szabályzat, egyébként bátran birtokba vehetik már a gazdik a Gyöngyös patak partján körbekerített tizennégyszer negyvenöt méteres területet. – Korábban többen fordultak hozzám azzal a kéréssel, hogy alakítsunk ki a belvárosban kutyafuttatót. Közterületen ugyanis csak pórázzal, és bizonyos fajták esetében szájkosárral lehet az ebeket sétáltatni, a házi kedvenceknek azonban szükségük van szabad mozgásra. Végül erre a nyugodt, nyári melegben is árnyas helyre esett a választásunk. Még egy padnak is sikerült helyet találni.

A kutyafuttató kialakítása mintegy egymillió forintba került, hosszas tervezés után a szeptemberi közgyűlésen kapott zöld utat. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária kiemelte: ezzel is támogatják a felelős kutyatartást. Ráadásul az új kutyafuttató ékes bizonyítéka annak, miért is választották Szombathelyt tavaly kutyabarát településnek.

(Kiemelt fotónkon: Joó Tímea Bundi kutyával és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a kutyafuttató bejáratánál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában