Kátai Zoltán históriás énekmondó Táplánszentkereszten élt

2020.11.06. 10:54

Elment a dalnok

Elhunyt ma kora reggel Kátai Zoltán, Kossuth- és Magyar Örökség-díjas énekmondó előadóművész az otthonukban – tudatta a Facebook-on a párja, Kovács Andrea, aki annyit tett a szomorú hírhez, hogy „végig fogtam a kezét”.

Merklin Tímea

Arcok és Harcok, Kőszeg 20190730, ut, Vas Népe/ Unger Tamás 2019. július 30. - augusztus 4. között Kőszegen kerül sor a XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiára, melynek címe: "Arcok és harcok: hősök, példaképek, hazafiak a történelemben". Az ünnepélyes megnyitó július 30-án (kedden) 14 órakor kezdődik a Jurisics-vár lovagtermében. Köszöntőt mondanak: - Zsámboki Árpád, a Vas Megyei Honismereti Egyesület elnöke - Fekete Péter, EMMI Kulturális Államtitkára - Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke - Huber László, Kőszeg polgármestere Megnyitó: Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke Közreműködik: Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó. Ezt követően tudományos előadások következnek a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében: - Töll László: Végvári kapitányok, nemzeti hősök - Mészáros Kálmán: A kuruc kor hősei

Fotó: Unger Tamás

Népzenész és históriás dalnok Mosonmagyaróváron született, közel negyven éve zenélt és énekelt hivatásszerűen. Bejárta a nagyvilágot, nyolc éve Táplánszentkereszten élt. A különlegesen mély hangú énekmondó dalai a történelmi időkbe nyúltak, legalább ötszáz, néha ezer évre visszamenőleg. Interjúnk akkor készült, amikor Kossuth-díjat kapott. Itt olvasható:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-vas-megyeben-elo-katai-zoltan-enekmondot-kossuth-dijjal-ismertek-el-2902024/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában