Járvány

2020.11.23. 07:00

Hatvan fokon mossuk ki a maszkunkat

A koronavírus-járvány elterjedésével életünk részévé vált a lassan már állandó maszkviselés. Nemcsak vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön – vagy sokaknak akár a teljes munkaidejük alatt – kell hordanunk az orrunk és szánk eltakarására alkalmas eszközt, a legújabb rendelkezések szerint már az utcákon is magunkon kell tartanunk azt. Arról azonban talán kevesebb szó esik, hogyan és milyen gyakran érdemes ezek mosható változatát tisztítani.

Polgár Patrícia

Életünk részévé vált a maszkviselés

Forrás: Shutterstock

A mindennapi használat során számos szennyeződés tapadhat meg a maszkokon. A szakértők ezek napi, de minimum heti többszöri mosását ajánlják. Ha nem kívánunk külön mosást elindítani a kis textíliák miatt, elegendő lehet azok meleg, mosószeres vízben való áztatása is – sminkfoltok esetén felturbózva egy kis fehérítővel. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, mosóvizünk legyen 60 Celsius-fokos – ezen a hőmérsékleten biztosan elpusztulnak a kórokozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában